2012. október 31., szerda

....nem haltam meg...



" Én vagyok a szelíd őszi eső.
Ne állj zokogva síromnál;
Nem vagyok ott.
Nem alszom.
De ott vagyok az ezer szélben, mi fú.
Én vagyok a gyémánt csillogás a havon.
Én vagyok a napfény az érett gabonán.
Én vagyok a szelíd őszi eső
 Amikor felébreszt a reggeli zsivaj,
Ott vagyok minden hangban veled,
A csendesen köröző madár szavában, de én
vagyok a csillag is, mely rád süt az éjszakában.
Ne állj hát zokogva síromnál;
Nem vagyok ott.
Nem haltam meg. "

Ismeretlen

2012. október 27., szombat

Karácsonyi ajtókoszorú kézműves fanoknak!


Ma csak röviden, tömören és egy kép erejéig jelentkezek.
Köszönöm a kedves hozzászólásokat az előző bejegyzéshez (is)!

Az alábbi koszorút tegye ki minden kötős-horgolós asszonyka...és a Jézuska tudni fogja mit is tegyen a fa alá!

J


Ugye, hogy aranyos?

Szép napot mindenkinek!


2012. október 26., péntek

Lázas állapotok


Egyik lázból ki, a másikba be.....na szerencsére nem szó szerint!
J
Csupán arról van szó, hogy egyik dolog a másik után "fertőz" meg!
Oké! Beszélek világosan magyarul...karácsonyi láz, adventi láz, keresztelő láz, horgolási láz....hát ilyen "nyavalyákban" szenvedek Én!
J

Most éppen horgolási lázban.
Teljesen odavagyok érte.
Tudom-tudom!
 Még lógok életem első sk. horgolt sáljának fotójával, de ígérem hamarosan bepótolom a mulasztásom!
Azóta készült hozzá illő bross, karlánc és gyűrű is! Olyan dizájnos vagyok, hogy ihajjj!
J

Ma is eme lázas állapotom késztetésére hoztam Nektek a szebbnél szebb fotókat. Merthogy horgolni nem csak terítőt lehet! Ezt sokan-sokan tudjátok...akiknek Én a nyomába sem érhetek. De talán nekik is inspiráló lehet némelyik ötlet. Találtok itt ötleteket ádventi naptárra, szőnyegre, mosdókesztyűre, ékszerre....és mind mind horgolt!

Szép napot kedves Olvasók!
J












2012. október 16., kedd

Gondolkodom, tehát...

...vagyok! :) Jár az agyam folyamatosan, ugyanis elkezdtem karácsonyi lázban égni.
Amit egyszerűen 'imádok'! :)

Tulajdonképpen túl sok okom nem lenne az örömködésre, mert Áronkám beteg /hányt tegnap és ma éjjel is..hangsúlyozom éjjel...nem nappal..akkor jól van..éjjel..nehogymá' aludjunk igaz?! :)/
Szóval idehaza vagyunk édes kettesben. Ő üvegfestékezik, Én pedig végre időt szakíthatok Rátok is kedves Olvasók/blogtársak.

Most nem terhelnélek Benneteket azzal a káosszal, ami amúgy az életünkben uralkodik. Munkahelyem teljes gáz, állítólag csütörtökön kezdik az elbocsájtásokat. Első körben 150 kolléga kerül az utcára. Szörnyű! Lehet, hogy Én is...bár utcára nem kerülök, mert már érdeklődtem és ha így lesz, akkor megyek vissza a jó magyar egészségügybe. És bár tudom, hogy szörnyű ott is a helyzet, be kell vallanom, hogy tulajdonképpen örülnék neki: végre azt csinálhatnám, amit szeretek! Az életünk mégjobban felfordulna a 3 műszak és a kevesebb havi jövedelem miatt, de mindannyian a Jó Isten kezében vagyunk, így az imáimban Elé tettem a problémáimat..

Közben befejeztem életem első horgolt vállkendőjét! Olyan izgatott vagyok..és büszke! :) Jelenleg blokkolás alatt van, talán holnapra megszárad és akkor kap egy bejegyzést! :)

Most azonban szeretnék kikapcsolni - elvonatkoztatni a napi gondoktól és ismét vmi szépséget mutatni Nektek!

Vintage hangulatú fotók következnek. Púderes, nőies, elegáns szépségek. Mégpedig házilag elkészíthetők!
Aki tehát hasonlóan Hozzám már kezd agyalni a karácsonyi meglepiken, az nyissa ki a szemét, mert ott rejtőznek a lehetőségek az alábbi képeken. Felhívnám a figyelmet a végtelen egyszerű képeslapokra a kis szívekkel, amelyek karácsonyi mintájú kis fenyőkkel, hópelyhekkel helyettesítve igazán egyedi és szépséges üdvözlőlapokká avanzsálhatóak!

Ezen az esős, borongós, hányós, hasfájásos napon is azt kívánom,hogy élvezzük az élet minden pillanatát. Ha ilyent szánt ma Nekünk a Jó Isten, akkor ezt! :)



Ugye milyen szép ezzel a horgolt virággal és csipkével ez a képeslap? Tudom, hogy a scrapbook imádók ennél sokkal bonyolultabbat is tudnak készíteni, de aki ebben nem jártas, az is nekifoghat egy ilyen egyszerűbb darabnak.



Azt hiszem minden nő örül egy újabb kis naplónak, füzetnek, plána, ha ilyen csinos kis ruhába van bújtatva. Mindig találni írni, gyűjteni valót, amit egy ilyen kis jegyzettömbe tehetünk! :)


A másik örök darab, amibe mindig lehet tenni valamit...a lakás bármely részén megtalálhatja a helyét!


...csak még egy ötlet: a kis szívek helyett tegyél rá karácsonyi fenyőket, amiket tölts meg illatosított korpával! Pár csepp illóolaj a korpára és képzeld el az arcát a barátodnak, rokonodnak, amikor kinyitja a borítékot és fantasztikus karácsonyi illat lengi be a szobát!




2012. október 8., hétfő

Túl kevés...

...az idő. Ti is érzitek így néha? Nem panaszkodni szeretnék, mert tulajdonképpen igen kellemes és boldogító dolgok  miatt vagyok távol a blogvilágtól is. Kérem ne haragudjon senki, ha mostanában kevesebbet posztolok és kevesebbet látogatlak Benneteket kedves blogíró társaim!

Amint azt hírül adtam már, Testvéreméknél kisbaba született és Én leszek a keresztmama!!!  Nagyon örülök, mert ez egy igazán megtisztelő és fontos pozíció, igaz?! :) Már el is készült a keresztelő ing és egy pár édes kis zokni, kis kereszttel a pici szárán.

A múlt hétvégén pedig kedves Tanító nénink is életet adott harmadik gyermekének, amihez szintén szívből gratulálok!!! Kis Rozika gyönyörű kisbaba-tegnap meg is látogattuk őket a kórházban. Jól vannak, szerencsésen, gyorsan zajlott minden. Nagy öröm ez is!

Szóval most több minden is készül ajándékba, amikről egyelőre részletesen nem számolhatok be, de annyit elárulhatok varrva és horgolva lesz. Annyi mindenbe fogtam bele, hogy csak kapkodom a fejem. :)
Ráadásul ott van a kert, tegnap fát hordtunk készülve a hideg időkre...a teraszról bekerültek a virágok a melegbe, házi gnocchi készült és rántott őzlábgomba...

Inspirációnak és szemléltetésnek hoztam pár fotót horgolás - kötés témakörben. Azt azért megígérem, hogy amint lesz olyan amit már szabad mutogatni, azonal közzé teszem. :)

Szép mosolygós napot/napokat kívánok Nektek sok szeretettel!



Hát így (is) telnek a napjaim...a képen nem Én vagyok! :) Csak szemléltető eszközként használtam fel a fotót! :)


A tökéletes kis ajándék, nem csak kisgyermekeknek!


Mit nem tesz egy pár horgolt virág egy egyszerű farmer felsővel?


Hogy ez Nekem eddig nem jutott eszembe: horgolt tányéralátét. csuda jópofa nem?


Vége az unalmas sapkák idejének!


Egy kis horgolt neszeszer, ami minden szükséges női dolgot elrejthet.


Felfedeztem Veszprémben egy (számomra) új kézimunka boltot, ahol gyönyörűségesenszépséges fonalak vannak.
Ott találtam rá egy ilyesmi színű, szépséges altrosa színű fonalra, amiből kendőt kezdtem el horgolni magamnak...kis gyönygyökkel díszítve ilyen formán.
Ha vki nem tudná hogyan kell a gyöngyöt belekötni/horgolni a munkába (bár tudom, hogy Ti sokan nagyon is profi horgolók vagytok), annak ITT van egy videó, ami bemutatja. Nekem ez új volt, de hát Én "újszülött" vagyok a témában! :) Igaz ez kötés közben mutatja, de a technika ugyanaz horgolásnál is...

Ez a kendő a képen egyébként kötve van, ITT a leírása.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...