2013. november 23., szombat

Karácsonyi képeslap ötletek - 2013 (nnna jó..nem csak képeslap)

Új technikával fogok ma délután megismerkedni. Egy nagyon kedves barátnőm meghívott, hogy kézimunkázzunk együtt. A fiúk úgyis kézilabda meccsre mennek (HAJRÁ VESZPRÉM!!!!)...a takarítás megvár, szóval tűre fel!

Kicsit utánanéztem, hogy mi is az a fonalgrafika...nos nem tűnik túl bonyolultnak, de azért az interneten találtam dúúúúrván bonyolult mintákat. Hjjja kérem...majd egy kis gyakorlás után! :)

Hoztam egy kis ízelítőt Nektek, hátha megjön a kedvetek hozzá! 

Nagyon szép hétvégét kívánok mindenkinek!
Fróni


Rájuk ITT bukkantam...szuper képes tutorial van hozzá. Nyelvismeret nélkül is menni fog és igazán nem tűnik bonyolultnak...sztem abszolút kezdőknek való! 

És még pár ötlet abszolút a teljesség igénye nélkül....



Két egyszerű karácsonyfa letölthető mintája:
 




És most jöjjön három ráadás:


Ők nem fonalgrafika eljárással készültek...csak egy kis kombinálás az anyaggal...de olyan kis egyszerűen szépek, hogy nem maradhattak ki! :)

A második :


 Aki ismeri a szalaghímzést, annak ez gyerekjáték...annyira szép, nem?

A harmadik:



Tortapapír egy kicsit megbolondítva. Hát nem jó ötlet? Ha már végképp kifogytál az időből, pénzből, alapanyagból, kapj elő egy tortapapírt, öltsd körbe egy szép színes fonallal és tádámmmm...kész az egyedi díszed! Nekem nagyon bejött... :)

A képek a netről, a Google-ról lettek leszedve. Csak írd be a képkeresőbe, hogy fadengrafik, vagy paper embroidery/embroiding és óriási mennyiségű ötletet, letölthető mintát fogsz találni! Jó böngészést!

2013. november 20., szerda

Blogajánló...nem csak karácsonyra!


Nem szoktam gasztroblogokat ajánlani (nem is tudom miért), pedig nagyon szeretem olvasgatni őket. 
Mindig talál az ember lánya vmi igazán tutit-háziast, vagy különlegest...nnna Babette egy ilyen "találmány": házias is, különleges is...és őszintén kedves. Ja, hogy mellette lenyűgöző fotókat is készít? Az már csak a ráadás a tartalomhoz!

Kukkantsatok be Hozzá...érdemes!

Melegen ajánlom a Linzer receptjét:

 

2013. november 19., kedd

Karácsonyi csomagolási ötletek .... csipkével, romantikus hangulatban.

Tudom, hogy sokan még azt sem tudják, hogy mit ajándékozzanak karácsonyra a szeretteiknek, Én meg már a csomagolással jövök... :) De olyan, de olyan szépek voltak és az ugye nem kér kenyeret, hogy elraktározzuk az ötleteket? Válogassatok tehát....ma csipke, tüll és tortapapír a főszereplők, de vannak még a tarsolyomban ennél puritánabb, teljesen natúr csomagolási ötletek is. Ők is kapnak egy bejegyzést hamarosan...









 








 


Képek a netről innen is...onnan is... már nem tudom, mert ha látok vmi szépet, akkor hamar lementem az erre a célra létrehozott Karácsonyra ezisazis mappámba. :)

2013. november 12., kedd

Karácsonyfa csúcsdísz DIY






Igen...Én már teljes karácsonyi lázban égek. Mert ez a legizgalmasabb része a karácsonynak, nem? Valljuk be őszintén! Készülődni, titokban szervezkedni, inspirálódni, eldugni a már elkészített vagy éppen megszerzett kincseket...ahhh...csoda klassz! :)  Na jó...azért a kisfiam arcát látni, amikor szenteste kibontja az ajándékot, nem űberelheti semmi! :)

Mostanában a legtöbbet Évinél inspirálódok. Olyan ötletei vannak, hogy kész vagyok... :) Amit tudok a magam képére és főleg a magam kis kézügyességére formálva meg is próbálok elkészíteni. Hiszen Évi nagylelkűen szinte minden kis titkát, mintáját és ötletét megossza az olvasóival, amit hálásan köszönök ezúton is!

Szóval Nála láttam a csipke alapra készült karácsonyfa díszt....körülkémleltem a kincsek között és találtam olyan kézzel horgolt terítőt, ami vhogy eddig nem találta meg a helyét az otthonunkban.
 Az elv ugyanaz volt: rávarrtam egy bézs színű filcre, amire előtte egy szépségesen csillogó (amúgy a papírboltban, a csomagoló papírok között talált) vékonyka kis muszlint fektettem, majd kivarrtam gyöngyökkel. A hátára filcből kis bújtatót varrtam és kész is. Na jó...ennyire nem ment gyorsan, mert a gyöngyök egyenkénti felvarrása némi időt igényelt, de nagyon élveztem készíteni!

Hasonló elven már készen is vannak a fejemben a kisebb méretű karácsonyfa díszek. :) Amint elkészülnek, azokat is mutatom.

Nektek is jó készülődést, izgalmas napokat kívánok...mert vmire azért ez az esős, randa, novemberi nyálkás idő is jó! ;)







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...