2014. szeptember 23., kedd

Minden a cipellővel kezdődött...

...bizony! 
Egy cuki kis balerina cipőt láttam. 


Aztán pár nap múlva egy gyönyörű sálat...


Aztán egy kis kuckót, ahol olyan jó lehet olvasni...valahogyan állandóan ez a csodaszép, színes és csillogó indiai stílus talál meg mostanában. 


Tudom, hogy most ez nem akkora divat, mert most minden a vintage és a fehér (Én magam is annak a jegyében gyártom a kis levendula zsákocskáim), de újból és újból szembejön Velem ez a csodavilág. 
India. 
Bevallom maga a hely egyáltalán nem vonz annyira, de a színek...óhhhh! Túl sok volt mostanában a fehér a és a szürke. Egy pszichológus biztosan belemagyarázna mindenfélét, hogy miért vágyom annyira a színekre, hiszen a természet még csak most kezdi igazán felvenni az ősz vibráló színeit...Én mégis teljesen a hatása alá kerültem a most következő fotóknak. 
Amikor nézelődök a neten és tetszik vmi, mindig elmentem a magam kis virtuális dobozkáiba (utazás, India, vintage, cottage, étel stb.).
 Nos, ma az India nevű kis dobozkából mutatok pár szépséget. 


Nem is biztos, hogy mind valódi indiai kézműves termék, de egyszerűen lenyűgöző a minták és a színek sokfélesége. Hogy minden olyan aprólékosan van kidolgozva. 



Képzeld el, hogy ahhoz a bizonyos kis feketéhez semmi mást nem veszel fel az esti színházba, csak a következő sálat és a kis szütyőt. Szerintem csodálatosan szép lehet benne minden nő! 

 





Milyen egyszerű ez a gyűrű és mégis milyen szép...


 Pár szépséges színes gyöngysorral egy szimpla egyszínű függönyt szuperül fel lehet dobni:







Egy indiai menyasszony következik.
 Lehet, hogy elsőre Nekünk túl díszes, de inkább abba gondoljatok bele, hogy mennyire tiszteletre méltó az, ahogyan megadják a módját az esküvőnek. Örökkön örökké. És tényleg így is gondolják. A mi nyugati, már elnézést attól akit ez sért, de elkorcsosult világunkban lassan már ennek sem adják meg a módját...puff összeházasodunk (ha egyáltalán eljutnak idáig) aztán ha nem megy, majd elválunk. :(

Na bocsi a kis elmélkedésért, de annyira hiányolom, hogy ami valóban fontos momentuma az életünknek, annak igenis adjuk meg a módját! Mert ez teszi mássá a hétköznapoktól...na ez a ruha és a körítése mindennek mondható, csak nem hétköznapinak! :)



Na mit találtam? 
Patchwork indiai módra! 
Szenzációs nem? Sajnos nem találtam a kép eredetét, de ami látszik belőle is csodaszép! 



2014. szeptember 18., csütörtök

Fókuszban a decoupage


Bizonyára többen is elkezdtetek már legalább gondolati szinten foglalkozni a karácsonnyal. Nekem bizony egyre gyakrabban eszembe jut! Szövögetem a terveket a fejemben, hogy kinek milyen kedvességet készítsek az idén. Miután szeretek kézzel készíteni mindenfélét, horgolni, varrni, transzferálni (az új szerelem), nyitott szemmel járok. Így került megint a fókuszba a szalvéta technika

Hihetetlen szépségekkel van tele a virtuális világ! A bejegyzés képei a Pinterest-ről vannak. Bárki, aki beírja a decoupage szót a keresőbe mérhetetlen mennyiségű fotót fog találni. Egyik szebb, mint a másik. 
Azt hiszem senki nem panaszkodhat, hogy nincs elég inspiráció!

Nos, szemezgettem párat a teljesség igénye nélkül. Nézegessétek és merítsétek az ötleteket. Had kavarogjanak a fejekben...előbb-utóbb kipattanik az a bizonyos szikra és lehet futni az ecsetért, szalvétáért.

Szép napot!


























2014. szeptember 15., hétfő

Új levendula zsákok




Végre volt időm egy kicsit varrogatni. Többféle stílusú zsákocskát szeretnék készíteni, akár már karácsonyi ajándéknak is. Most Anne Shirley után egy kis ragyogást szerettem volna belevinni a dologba és olyan szép kis gombokat találtam a varrósdobozban, hogy méltatlan lett volna tovább hánykolódni hagyni őket! :)









Na ő már a horgolt virágos vonalat képviseli...cuki kis színes virágaim vannak, amikbe csak egy gyöngyöt tettem középre. Ez a sima fehér, de lesznek színesben is. Még a fiúknak is tetszett! :))



Ő pedig az abszolút vintage versenyző. 
Ajándékba készült egy nagyon bájos ismerősnek, aki nagy vintage rajongó. Az anyagot fekete teába áztattam, hogy régies hatása legyen, majd sima spárgával kötöttem el a nyakát és egy bronzos kis olló került rá dísznek. 
A felirat transfer technikával készült, mégpedig levendula illóolajjal, ahogy Évinél olvastam. Szuperül működik és bár látszik, hogy itt-ott hiányzik, mivel alapból régies hatást szerettem volna, teljesen jól mutatott így is.
Nagyon tetszett a megajándékozottnak és ez a fontos, igaz? :)




A fésülködő asztalom dísze lesz az egyik kis zsák...nagyon jól mutat, még így fekete-fehérben is. 
Nekem tetszik.
:)



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...