2014. november 11., kedd

A vonzás törvénye Hóember szemmel! :)



Mindenki arról beszél, hogy felfordult ez a világ...hááááát...lehet, hogy vhol igazuk van?!

:)))

Bár még csak november közepe van, a karácsony expressz sebességgel közeledik. Elkezdődtek az ádventi blog bejegyzések, fotók tömkelege mindenhol a neten, a boltokban a karácsonyi termékek. Jön a Mikulás is hamarosan, Én ma mégis ennek a kedves kis figurának, a HÓEMBERNEK szeretném szentelni a bejegyzést. Mert bájos, mert kedves, mert vicces, mert jólesik ránézni.

Mit gondoltok, ha telerakunk mindent hóemberekkel, akkor bevonzzuk a havat? Jó lenne ezt hinni... tudom, hogy sokaknak a hó a szörnyű hideg jeges telet, a lapátolást, a munkából elkésést jelenti. 
De Én akkor is szeretem! 
Nincs annál szebb, mint mikor havazik és a kezedben egy csésze forró teával/kávéval/punccsal/forralt borral (mindenki szépen kiválaszthatja, hogy melyik a szimpi) beszélgetsz a családdal, barátokkal és közben a gyerekek viháncolva hóembert építenek.

Amíg nem lesz Ádvent, de már nem igazán szépek a tökös díszeink, díszítsünk hóemberrel. Aztán a karácsonyi ünnepek után megint elővehetjük kedves barátunkat, hogy a januári pangós időszakban egy kis vidámságot csempésszen az otthonunkba!

És egy kis érdekesség a fotók előtt: A történelem elmulasztotta feljegyezni az első hóember megépítésének idejét. Bob Eckstein a The History of the Snowman című művében a középkorba helyezte az első ilyen figura létrejöttét, mert egy Book of Hours című 1380-as műben, melyet a hágai nemzeti könyvtárban talált, rábukkant egy hóembert ábrázoló illusztrációra. 

Nos ennyi bevezetés után következzenek a képek. Elsőként egy igazán impozáns "kopogtató":


Üdvözlőlap gombokból:





Só és bors szóró egy kicsit feltuningolva (mert párosan szép az élet!) :)






Ajtonállók...




És ha a karácsonyfán is szívesen néznénk mosolygós arcokat, akkor igazán nem lesz nehéz dolgunk:




Nálunk minden színben és méretben vannak fél pár zoknik...a másik felüket elvitték az erdei manók. Amik hűségesek, azok még kaphatnak egy esélyt:




Horgolófenomének előnyben:


Még ádventi kalendáriumot is készíthetünk kedvenc Hóemberünk legszebb mosolyát felhasználva:


További szép napot! :))


:)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...