2011. június 17., péntek

Skandináv stílus a 21. században



A skandináv stílusról szerintem ma Magyarországon mindenkinek a natúr fenyőbútor jut az eszébe. Ami persze nem lenne önmagában rossz, csak hát valljuk be unalmas. Épp ezért szeretnék bemutatni Nektek majd több házat is, amik „Skandináviában” állnak és igen messze vannak attól, amit mi itt elképzelünk az északi emberek lakberendezési stílusáról. Ízlésesen és ötletesen keverik a modern, szinte minimalista stílust a vintage és/vagy country stílussal.

Nézzétek meg ezt a bájos kis svéd vidéki vendégházikót, amelyet a tulajdonosok 1980-ban vettek és azóta szépítgetik. Itt szinte minden használt holmi, amit a tulajdonos házaspár felújított és átfestett fehérre vagy szürkére (az egyetlen "kakukktojás" a hálóban az ágykeret).



Az étkező


A konyha. Amint látjátok semmi extra nincs benne, csak éppen egységes a fehér szín miatt.


Egy kis finomság a fotósnak...


A háló a hatalmas ággyal, ami annak ellenére, hogy fekete maradt, mégis passzol a többi bútorhoz. Nem rossz az ágyvégen ez a fonott láda.


Lejárat a teraszra. Nem lehet semmi a kilátás az ágyból...


Na ez már egy kicsit túl fehér Nekem...persze csak mint kisgyermekes anyuka alapból praktikusan gondolkodok. :) A párna a kanapén a portréval viszont nagyon helyes.


A második nappali.



1 megjegyzés:

Monika írta...

Nagyon jólesett nézegetni ezt a letisztult stílust!Én szeretem!Bár ilyenkor nyáron jól jön egy kis szín is.:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...