2011. augusztus 23., kedd

Barbra Scott csokrai...

...Feng Shui rajongók most a szívükhöz kapnak az tuti! :)


Bár a legtöbb kertben még javában virágoznak a szebbnél-szebb virágok, most mégis egy olyan szuperjó ötletet szeretnék megmutatni Nektek, amelyhez épp ezekre a friss virágokra lesz szükségünk.

Egy fiatal hölgy, Barbara New Yorkban, gondolt egyet úgy kb. 22 éve és szárított virágokból kezdett csokrokat készíteni. De nem ám simán fellógatta és hagyta, hogy jól kifakuljanak a virágok, hanem levágta a fejüket és homokba vagy szilika gélbe dugta őket 1-2 hétre. Légmentesen lezárta és a megfelelő idő letellte után kiszedte őket a műanyag dobozból....és csodák-csodája: a virágok többségének megmaradt élénk színe és szirmainak formája. Drótot nyomott a kiszárított virágfejbe, szép zöld szalaggal körbetekerte és csokorba szedte.
Íme az eredmény!

Valószínüleg első látásra Ti sem mondanátok meg, hogy ezek szárított virágok. Ezzel a módszerrel a virágok megőrzik csodálatos színeiket, formájukat.
Erős felindulásból Áronkámmal szitáltunk hát egy kis homokot a homokozóból (most aztán tényleg száraz) és feláldoztunk két fej rózsát és két fej büdöskét....majd egy hét múlva kiderül, hogy jól csináltuk-e! :)


Nekem nagyon tetszenek és feng-shui ide vagy oda, Én bizony el tudnám képzelni, hogy télen havazás közben egy csodaszép rózsacsokrot nézegessek a jó meleg szobában!

Amint letellik az idő beszámolok a végeredményről!

Addig is gyönyörködjetek Velem Barbara különleges szárított virágokból készült csokraiban...














Ugye, hogy csodaszépek?

5 megjegyzés:

otthonzalában írta...

Várom a beszámolót! Ha sikerült nektek én is kipróbálom. Néhány éve láttam hasonlót rózsákkal, de ott a képen sem voltak ilyen szépek, mint itt. Ha tudod kérlek fotókkal is dokumentáld, hogy lássuk milyen lett.
Előre is nagyon köszi! Lili

éva írta...

szépségessek annak elenére,hogy a rózsa nem a kedvencem de csak ámultam:)

klarissz írta...

Sziasztok.Ágostonné Klári vagyok. Tegnap láttam a tv-ben Barbarát , a virágok tartósításáról beszélt, és csokrokat állított össze. Számomra fantasztikus volt. Sima homokkal kell feltölteni a műanyag edényben elhelyezett virágokat? Ezt nem értettem tisztán.Azt már igen, hogy a leszedett leveleket szilikonban áztatja, és utána nem törik, hajlítható. Ezt a technikát feltétlen kipróbálom.Sziasztok.

Fróni írta...

Kedves Klári!
Sima szitált és száraz homokkal kell feltölteni egy jól zárható műanyag dobozt és ebbe tenni a virágfejeket. A leveleket pedig glicerinbe áztatta, nem szilikonba(legalábbis abban a fordításban, ahogy Én hallottam). Sajnos az enyémek még nem jók, de ha készen lesznek, az eredményt közzéteszem!Látogass vissza Hozzám máskor is! Köszönöm a látogatást! Szép napot! :)

klarissz írta...

Köszönöm Fróni!Én is próbálkozom, és írok ha sikerül.Klári

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...