2012. március 26., hétfő

Elkezdődött...

...a medvehagyma szezon! 
Yahooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo!




Tegnap otthon vacsorára és ma reggelire az irodában zsíros kenyér volt medvehagymával: kollégáimnak is hoztam, hogy ne egyedül árasszak kellemes pikáns fokhagyma illatot! :)

Este pedig Medvehagyma pesto-t fogok készíteni az alábbi recept szerint.

Amolyan puritán verziót: fenyőmag helyett dióval és parmezán nélkül. Merthogy a fenyőmag és a parmezán aranyáras termék-nincs a kamrában a polcon belőle még tarcsiba sem.
Tehát "szegényes" pesto lesz, de szigorúan friss medvehagymából - offkorz! :)

És van még a saját aszalású paradicsomból is, szóval nem lesz ez olyan gáz, asssszem! :)

Tavaly próbáltam mindenféle finomságot készíteni, de pestot nem csináltam-úgyhogy itt az ideje!
Ti ismeritek, szeretitek a medvehagymát?



Megcsináltam!!! :)
És finom lett! Megkóstolták a kollégáim is:ízlett nekik! Próbáljátok ki-megéri. Dióval és aszalt paradicsommal készítettem-csak annyit mondhatok, hogy az aszalt paradicsomtól őrületes jó lett.

képek forrása

17 megjegyzés:

Zsuzsa írta...

Wow...van a kertetekben medvehagyma? Vagy szedtétek az erdőben? A pestot mihez eszitek? A genovai pestot nagyon szeretem, de szerintem bármilyn olajos mag (pl dió is megteszi a fenyőmag helyett) és bármelyik kemény sajt helyettesíti a parmezánt. A medvehagymás-diós neve lehet BudaPESTo...:-D

Fróni írta...

:D De jó ötlet ez a név!!! :)))
Az erdőben van annyi,hogy Dunát lehetne rekeszteni vele! Tavaly már annyi féle receptet kipróbáltam (leves, tészta, pogácsa), hogy gondoltam most pestot kellene. Én is úgy gondolom, hogy a pesto gyüjtőnév! :) Gondoltam, hogy megdúsítom egy kis aszalt paradicsommal és piritósra lehetne tenni, vagy éppen héjjában sült krumplihoz, natúr sültek mellé...

Tulipánt írta...

Ügyes vagy.

Timi írta...

Szinte érzem is a számban a finomságokat, amiket felsorolsz...:o))) Ügyes szakács vagy!!!

éva írta...

Én nem ismerem csak hallottam rólla biztos fincsi lehet:)

Névtelen írta...

Imádom a medvehagymát, de nálunk még csak most olvadozik a hó (Erdélyben élek, a Keleti-Kárpátokban). Általában április végén, május elején sikerül vásárolni, de addig minden blogon megjelenik több recept, van miben válogatni :) Sajnos csak vásárlással tudok hozzájutni, mivel fenyőerdőben én még nem láttam medvehagymát, úgy tudom, csak lombhullató erdőkben található meg.
Csilla

erdoseva55 írta...

Hát én csak hírből ismerem a medvehagymát, felénk nincs. most rendeltem néhány tövet, de abból ugyan nem lehet semmit sem csinálni még! Most csak irigykedem!:)))))

Zsuzsa írta...

A Lehel piacon lehet kapni, nénikék árulják. Érdemes venni, mert szinte mindenhez lehet enni, én csak szendvicsbe teszem, meg salátába esetleg pogácsába...ez az aszalt paradicsomos bombasztikusan hangzik! Már virágzanak a fák. Nekem olyan korai ez...vagy csak nekem tűnik annak?!

ivetabt írta...

Én is csak hallásból ismerem és bár sok az erdő körülöttünk, nem vagyok biztos benne, hogy felismerném. Bár állítólag a fokhagymás illata segít a beazonosításban.

Éva írta...

Szia! Én nagyon szeretem, és felénk( Sopron) az erdőkben is van. Sőt, a piac is hamarosan tele lesz vele.

Györgyi írta...

Nagyon kíváncsivá tettél pesto ügyben. A medvehagymát szeretem így a belőle készült finomságokat is. Majd írd meg légyszíves, hogy sikerült a pesto-d!

Csillagos írta...

Nagyon szeretjük a mackós hagymát, tele van vele a Garam part és a kastélykert is:) Meg a hűtőnk is...

Csillagos írta...

Nagyon szeretjük a mackós hagymát, tele van vele a Garam part és a kastélykert is:) Meg a hűtőnk is...

MrsYarnart írta...

de jó nektek, felénk nem nő, és elég körülményes beszerezni. pedig nagyon szeretem.

Névtelen írta...

Ma medvehagyma-terápia volt az osztályban, sőt, az egész folyosón! Csak úgy áradt az illat a 2/b-ből...! :-)
Nagyon-nagyon köszi!!!

Fróni írta...

Köszönöm mindenkinek a kedves hozzászólásokat! Nagyon sajnálom azokat, akik nem tudják megkóstolni ezt a finomságot!
Jelentem a pesto csúcs lett! Aki hozzájut feltétlenül próbálja ki!

"Névtelennek" üzenem, hogy nagyon szívesen!!!!! :) ... és már készülnek a kirándulós kampós botok is az erdei iskolára! :))

Rusticandi írta...

Én pont ma vacsoráztam medvehagymás-tejfölös-túrót pirított magoskenyérrel! Mennyei!!
Nagyon izgalmasan hangzik a pesto is! Ügyes vagy! Andi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...