2012. március 14., szerda

Gasztro kihívás húsvétra :)


Ma nem sonkáról és főtt tojásról lesz szó a húsvéti étlap kapcsán.

 Fíííínom sütiket hoztam húsvéti "beütéssel". Olyan jópofák, hogy az ember lánya valódi késztetést érez, amolyan legalábbegyszermegpróbálhatnámnem? érzésem lett. :)

Jó sok marcipán és még több türelem kell hozzá. Nekem ez tényleg kihívás...Hmmm...egyelőre csak nézegetem. :)




És a végére egy kis sós is, ami azért nem akkora falat, mint a fenti szépségek: Hummusz bébirépával cserépbe töltve! 
Csináltatok már hummuszt? 

 A hummusz egy krémes állagú közel-keleti (arab) étel, melyet csicseriborsóból és tahiniből (tahina-pürésített, pirított szezámmag) olívaolaj, citromlé és fokhagyma hozzáadásával készítenek. Neve arab eredetű és csicseriborsót jelent. A kész étel teljes neve eredetileg hummusz bi tahína (حُمُّص بطحينة; ḥummuṣ bi ṭaḥīna), azaz csicseriborsó tahinával.

Szerintem nagyon finom...Én már többször készítettem. Ha vkit érdekel, akkor ITT egy jó recept.

Ti készülődtök már a húsvétra?

5 megjegyzés:

Katalin írta...

nagyon nagyon jópofa ötletes klaaaasssz!!!

kovtama írta...

Hú de jó képek, az a répatorta tök jó.:)

Timi írta...

Mennyi finomság!!! Az a répatorta nagyon tetszik!!! :O) Főleg így ebéd környékén....:o)))

Zsuzsa írta...

Az a répatorta mekkora ötlet!!!

otthonzalában írta...

Én szoktam humuszt csinálni, mert Angliában imádtam. Mi kenyérrel és répával mártogatva esszük. Én magyarosan tejfölt is szoktam bele tenni.
Szép hétvégét neked, kedves Fróni!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...