Ma nem sonkáról és főtt tojásról lesz szó a húsvéti étlap kapcsán.
Fíííínom sütiket hoztam húsvéti "beütéssel". Olyan jópofák, hogy az ember lánya valódi késztetést érez, amolyan legalábbegyszermegpróbálhatnámnem? érzésem lett. :)
Jó sok marcipán és még több türelem kell hozzá. Nekem ez tényleg kihívás...Hmmm...egyelőre csak nézegetem. :)
És a végére egy kis sós is, ami azért nem akkora falat, mint a fenti szépségek: Hummusz bébirépával cserépbe töltve!
Csináltatok már hummuszt?
A hummusz egy krémes állagú közel-keleti (arab) étel, melyet csicseriborsóból és tahiniből (tahina-pürésített, pirított szezámmag) olívaolaj, citromlé és fokhagyma hozzáadásával készítenek. Neve arab eredetű és csicseriborsót jelent. A kész étel teljes neve eredetileg hummusz bi tahína (حُمُّص بطحينة; ḥummuṣ bi ṭaḥīna), azaz csicseriborsó tahinával.
Szerintem nagyon finom...Én már többször készítettem. Ha vkit érdekel, akkor ITT egy jó recept.
Ti készülődtök már a húsvétra?
5 megjegyzés:
nagyon nagyon jópofa ötletes klaaaasssz!!!
Hú de jó képek, az a répatorta tök jó.:)
Mennyi finomság!!! Az a répatorta nagyon tetszik!!! :O) Főleg így ebéd környékén....:o)))
Az a répatorta mekkora ötlet!!!
Én szoktam humuszt csinálni, mert Angliában imádtam. Mi kenyérrel és répával mártogatva esszük. Én magyarosan tejfölt is szoktam bele tenni.
Szép hétvégét neked, kedves Fróni!
Megjegyzés küldése