2013. szeptember 16., hétfő

Töltődés...így is, úgy is


 Horgoláselvonási tüneteim vannak!
Csodás weboldalt ajánlott egy ismerősöm a figyelmembe és ott láttam ezeket a képeket.....és rájöttem, hogy mi a bajom. Túl sok volt minden mostanában és nem volt időm kézimunkázni. Azt hiszem az egyik legjobb meditáció a kézimunka - mindegy, hogy horgolás, keresztszemes vagy más...egyszerűen alkotni vmit a saját két kis kezemmel. És pont akkor, amikor az ember lányának nagyon kellene egy kis elcsendesedés, akkor nincs rá idő.

De most inspirálódtam és már ez önmagában fél gyógyulás! 
Ha pedig vki szeretne megtanulni horgolni, ezen a weboldalon megteheti. (Igaz, hogy angolul van, de a képek és a videók önmagukért beszélnek-egyébként meg nyelvleckének sem utolsó és biztosan nem árt!).

Annyira megtetszettek ezek a képek, a kézimunkák, a hangulatuk, hogy muszáj, hogy Ti is lássátok!
Nagyon szép napot/hetet kívánok Nektek!

:)

Ui.: Ma igazi lelki feltöltődés lesz. Este 19h-kor prof. Dr. Bagdy Emőke előadására megyek a Veszprém Arénába! 
Yahooooooooooo! 
Már régóta várom az alkalmat, hogy személyesen is meghallgathassam. Nagyon várom: nagy tisztelője vagyok a Professzor asszonynak! Azt hiszem ma nagyon sokat fogok tanulni Tőle.

"Nagyon érdemes fejleszteni, izmosítani magunkban azt a képességünket, hogy kívülről és bizonyos távolságot teremtve rá tudjunk tekinteni életünk fájdalmas eseményeire. Ilyenkor szempontváltás történik, amit a pszichológia átkeretezésnek nevez. Amikor megtörtént veled az adott esemény, egy bizonyos helyzetben voltál, és annak megfelelően láttad a valóságot. Az átkeretezés során megpróbálsz más szemszögből rátekinteni. Mindenféle optikából megnézed a történteket, nemcsak a magad, de a szeretteid, környezeted nézőpontjából is. Azáltal, hogy elkezdesz mozogni a saját beszorult lelki helyzetedben, életbe lép a kaleidoszkópeffektus: ha csak egy pici részletet is elmozdítasz, a teljes kép megváltozik. Ez pedig óriási megkönnyebbülést hozhat magával, egy csodálatos feloldó folyamat első lépése lehet, amelynek keretében a beszorult, betokosodott lelki tartalmak utat találhatnak kifelé." 
Prof. Dr. Bagdy Emőke: Utak önmagunkhoz

Ezen vagyok...


6 megjegyzés:

Monika írta...

Érdekes ez az egybeesés!!!ma kezdtem el tél óta újra horgolni.:)

MrsYarnart írta...

nekem a kézimunka mindig is a lazítás, pihenés idejét jelentette. ha csak félóra egy-egy nap, akkor is gyógyír a léleknek,kikapcsolódás az elmének, felüdülés a testnek.legyen így számodra is!

erdoseva55 írta...

j, hogy ismét olvashatlak! Hiányzol! Én is alig várom, hogy végre a szépen felújított lakásban rend legyen és varrogathassak!

Marietta írta...

Nagyon szépek a képek, és értékesek a gondolatok! :)

Katalin írta...

IGEN igen igen

épp most ébredt bennem horgolási vágy és horgoltam egy kézmelegítőt Boginak, annyira jó, hogy megláttalak most, nézegetem ezeket a képeket....és horgolok mééééég, köszi

Tündéri Lonka írta...

mesés ötletek!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...