Már több bejegyzésben is írtam tippeket olyan kézzel készített ajándékokra, melyek nem csak szemet gyönyörködtetőek, hanem "komoly" gasztronómia élményeket is magukban rejtenek - vagyis ehetők és fincsik is egyben!
Ilyen volt pl. a sült alma fűszerkeverék kis üvegbe zárva, a fahéjas cukor a kávéhoz, a vaníliás cukor ill. a vanília esszencia házi változata, amelyek biztos vagyok benne, tuti sikert aratnak!
Most olyan tippeket hoztam, amelyek szintén nem követelnek meg sem a készítőtől, sem az ajándékozottól komoly szakács vagy cukrász előképzettséget. Inkább egy kis kreativitás és bátorság javasolt!
Indítsátok be a fantáziátok, inspirálódjatok és alkossatok karácsonyi ajándékot, olló és cérna helyett, ma a konyhában fakanállal!
A legelső képen egy süti "száraz" alkotórészeit csomagolták be. Tulajdonképpen a sima kevert tészták többsége teljesen alkalmas rá, hogy így ajándékozzuk.
A csomagolásra persze írjuk rá a pontos használati utasítást, a receptet: vagyis, hogy milyen egyéb alkotórészek hiányoznak, amelyeket bizony csak frissen, a hűtőből tud a kedves ajándékozott hozzátenni.
A csomagolásra persze írjuk rá a pontos használati utasítást, a receptet: vagyis, hogy milyen egyéb alkotórészek hiányoznak, amelyeket bizony csak frissen, a hűtőből tud a kedves ajándékozott hozzátenni.
A második képen mézbe eltett magvakat - diót, mandulát, mogyorót láthattok.
A világ legegyszerűbb ajándéka: végy egy marék magot, tedd egy csini üvegbe, öntsd jól nyakon mézzel és fertig!
Forró csoki készítéshez ajánlom a képen látható cukros kakaó és csokireszelék keveréket.
Egy jóképű bögre, egy kis celofán és kész is. Ha vki szereti (Én nem), adhat mellé pillecukrot is.
Egy jóképű bögre, egy kis celofán és kész is. Ha vki szereti (Én nem), adhat mellé pillecukrot is.
Marinált sajt és olívabogyó rejtőzik a kis üvegben. Hasonló sajtos finomságot készítettem a kedves tanító néniknek nyár elején...sajt, fokhagyma,fűszerek, olaj és szép üveg. Ennyi.
Csokiöntet házilag. Mmmmm..ez sem rossz; főleg ha vendégségbe megyünk és visszük magunkkal egy doboz fagyival együtt. Azonnal a társaság kedvencei leszünk! :)
A jó öreg vanília esszencia. Végy egy kis üveg vodkát, tegyél bele egy félbevágott vaníliarudat és tedd be a spájzba. Ha lehet azért naponta vesd rá a tekinteted és jól rázogasd meg az üveget. 2-3 hét és kész is. Ha mostanában nekiugrasz, akkor még karácsonyig simán beérik!
És utoljára hagytam az egyik kedvencem: pirított, fűszeres mandula. Húúúú...ez annyira finom!
A mandula sajnos elég drága, ezért dióval csináltam pont a múlt héten, hogy teflonban karamellizáltam cukrot, szórtam bele őrölt fahéjat, majd diót. Amikor kihűlt szépen széttöredeztem és mehetett is az üvegtálba.
Egy biztos: ezek nem azok az ajándékok, amelyeknek évei, hónapjai vannak.
Ezeknek heteik, esetleg napjaik vannak.
Ami megmarad: a szép üveg és az emlék: a szánkban érzett mennyei íz!
Na az viszont örök!
:)
6 megjegyzés:
nagyon köszönöm! éppen ilyesmin törtem a fejem. jó kis gyűjtemény!
Nagyon jó tippeket adtál! Köszi
Mennyi finomság egy helyen!!! :o)
Köszi!
Szuper!!!!!Az ötletek is, csodás fotókkal körítve!
Eszembe juttattál egy ajándékot: mézbe tenni diót,mandulát....S.kedvence..)
A vanília eszencia más alkoholban is működik? Szeretném kipróbálni!
Jó,hogy tudtam tippeket adni-szuper!
Zsuzsa: valószínüleg működik, de a vodka az egyetlen a tiszta szesz mellett (amit csak 1dl-t adnak már csak csillagászati áron a gyógyszertárakban), aminek igazából nincs karakteres íze. Így nem veszi el a vanília aromáját! Pálinkába tettem levendulát és bár igen erős a levendula aromája, egy kicsit kiérezni a pálinka eredeti ízét is. Szóval így nem 100%-os Nekem.
Megjegyzés küldése