2014. szeptember 23., kedd

Minden a cipellővel kezdődött...

...bizony! 
Egy cuki kis balerina cipőt láttam. 


Aztán pár nap múlva egy gyönyörű sálat...


Aztán egy kis kuckót, ahol olyan jó lehet olvasni...valahogyan állandóan ez a csodaszép, színes és csillogó indiai stílus talál meg mostanában. 


Tudom, hogy most ez nem akkora divat, mert most minden a vintage és a fehér (Én magam is annak a jegyében gyártom a kis levendula zsákocskáim), de újból és újból szembejön Velem ez a csodavilág. 
India. 
Bevallom maga a hely egyáltalán nem vonz annyira, de a színek...óhhhh! Túl sok volt mostanában a fehér a és a szürke. Egy pszichológus biztosan belemagyarázna mindenfélét, hogy miért vágyom annyira a színekre, hiszen a természet még csak most kezdi igazán felvenni az ősz vibráló színeit...Én mégis teljesen a hatása alá kerültem a most következő fotóknak. 
Amikor nézelődök a neten és tetszik vmi, mindig elmentem a magam kis virtuális dobozkáiba (utazás, India, vintage, cottage, étel stb.).
 Nos, ma az India nevű kis dobozkából mutatok pár szépséget. 


Nem is biztos, hogy mind valódi indiai kézműves termék, de egyszerűen lenyűgöző a minták és a színek sokfélesége. Hogy minden olyan aprólékosan van kidolgozva. Képzeld el, hogy ahhoz a bizonyos kis feketéhez semmi mást nem veszel fel az esti színházba, csak a következő sálat és a kis szütyőt. Szerintem csodálatosan szép lehet benne minden nő! 

 

Milyen egyszerű ez a gyűrű és mégis milyen szép...


 Pár szépséges színes gyöngysorral egy szimpla egyszínű függönyt szuperül fel lehet dobni:Egy indiai menyasszony következik.
 Lehet, hogy elsőre Nekünk túl díszes, de inkább abba gondoljatok bele, hogy mennyire tiszteletre méltó az, ahogyan megadják a módját az esküvőnek. Örökkön örökké. És tényleg így is gondolják. A mi nyugati, már elnézést attól akit ez sért, de elkorcsosult világunkban lassan már ennek sem adják meg a módját...puff összeházasodunk (ha egyáltalán eljutnak idáig) aztán ha nem megy, majd elválunk. :(

Na bocsi a kis elmélkedésért, de annyira hiányolom, hogy ami valóban fontos momentuma az életünknek, annak igenis adjuk meg a módját! Mert ez teszi mássá a hétköznapoktól...na ez a ruha és a körítése mindennek mondható, csak nem hétköznapinak! :)Na mit találtam? 
Patchwork indiai módra! 
Szenzációs nem? Sajnos nem találtam a kép eredetét, de ami látszik belőle is csodaszép! 7 megjegyzés:

Katalin írta...

meseszép
imádom

Monika írta...

Hűűűűűű!
És megvan a topán? és megvan a sál?????
Változunk.Magamon érzem,tapasztalom.Vágyom a színekre,pedig ahogy korosodom,ezt pont talán nem kellene átvinni az öltözetembe.Remélem,hogy ízlésesen csinálom.:)

Modeszta írta...

Talán mondhatom így ismeretlenül is, hogy az ízlésünk, az értékrendünk, a tiéd és az enyém sokban hasonlít. Hát mit mondjak, életemben először a múlt héten kezdtem el keresgélni, hol találok indiai boltokat Budapesten. :) Megkívántam én is. Bizonyos részeit. :)

erdoseva55 írta...

Én is rengeteget változom! És a színek az élénkek sem álltak soha messze tőlem. Amikor Törökországban jártunk, akkor varázsoltak el a csodás mintás szőnyegek, nagyon szépek voltak.
Tényleg és a topánka?
Gyönyörűek a ruhák, a selymek a kiegészítők!
Nekem is tetszenek, noha mostanában sok a fehér, koptatott dolog az életemben :)

Fróni írta...

Örülök, hogy tetszik Nektek is. A topánka inspirációnak kellett. Tulajdonképpen az az igazság, hogy nincs túl sok pénzem ruházkodni, ezért olyan alternatívákat keresek, amik sokoldalúan felhasználhatóak. Pl. ha esetleg eljutunk majd a téli időszakban egy színházba, akkor a meglévő ruhát mivel tudnám feldobni. Egy kicsit mássá, szebbé, egyedibbé tenni. Ezért kezdtem el nézelődni ilyen irányban. Nem vagyok egy divatbolond (nem is engedhetem meg magamnak), de mostanában rámtört , hogy egy kicsit színesebben, csinosabban kellene öltöznöm. A magam szórakoztatására, hogy jobban érezzem magam. És ehhez színek kellenek. Ez a meggyőződésem. Szóval ha látok majd vmi kis cipellőt, akkor lehet, hogy veszek ilyen szép kis gyöngyöket és felvarrogatom rá. Vagy veszek a Barakkában egy kendőt egy ezresért és varrok az aljára gyöngyöket. És ilyen kis szütyőt megvarrni sem ördöngősség. Hát innen indult a dolog... :))

Névtelen írta...

Mint ahogy a pszichológusod is mondta,a lelkiállápotunktól,az évszakváltástól is függ,hogy milyen színeket kedvelünk,de valószínű a természetünktől is.Én speciál nem tartozom ezeket a harsány színeket kedvelők táborába,egy kuckóban kifejezetten zavarna és mint ruha is idegenül érintene.Viszont megértem azokat akik kedvelik,sőt láttam múltkor egy teljesen ősz hajú idős hölgyet aki teljes élénk pink "szerelésben" pompázott és tudta viselni= nagyon jól állt neki.
Az indiai misztikumot,fűszerességet viszont nagyon kedvelem...micsoda ellentét...
Szóval érezd nagyon jól magad ebben a miliőben /IS/,mosolyogj sokat és melegítsenek a színek!
Szép estét!
Emőke

Tante Mali írta...

Wonderful! And now I was dreaming myself far far away!!!
Have a happy happy time
Elisabeth

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...