2012. január 11., szerda

Az optimizmus üzenete

Általa sokszor feltöltődöm, amikor lemerülnek a tartalékaim is....Bagdy Emőke a mai magyar pszichológia egyik legnagyobb alakja! 
Bevallom Én egyáltalán nem szeretem  Csernus Imre agresszív, nyegle magatartását, az ő sokkterápiáját. Ő egy pszichiáter és nem pszichológus...nem mindegy!!! Mint orvos tisztelem a tudását, de úgy vélem, hogy a mai magyar emberek többségének a Bagdy Emőke által képviselt kedves, pozitív, szeretetet sugárzó mentalitására van szüksége.
Majd ha agresszióra, sokkterápiára vágyok, akkor bekapcsolom a híreket....

http://videotar.mtv.hu/Videok/2010/04/27/14/Lelek_tantortenetek_3_resz.aspx

További szép napot!

6 megjegyzés:

Györgyi írta...

Miért foglalkoztat ennyire a pszichológia?
Csernus doktor sajátos módszerei csak sajátos igényű pácienseknek való. Nevezetesen azoknak akik a jó szóból nem értenek.
Egy biztos a pszichológia is olyan akár az élet. Zsák a foltját effektus ott is működik. Azaz a páciens a neki megfelelő terapeutához fog járni.
Ebben az ágazatba fokozottan működik a természetes szelekció. Az egymáshoz nem illők taszítják egymást.
Bagdy és Csernus a mágnes két külön pólusa. Részemről Csernussal könnyebben elboldogulok. Nyílt egyenes, kiszámítható, maróan őszinte, nem manipulálható. Sajnos én is ilyen vagyok. Nem könnyű velem.

MrsYarnart írta...

Bagdy Emőke finom, nőies, empatikus. Györgyinek igaza van, Csernus doktor azokhoz szól a maga sajátos stílusában, akik a szép szóból nem értenek (persze mi a biztosíték arra, hogy a "csúnya" szóból majd értenek? :) Tessék, lehet választani :)

Fróni írta...

Azért nem tetszik a stílusa, mert úgy gondolom, hogy egy ORVOS a gyógyításra esküdött fel és nem arra, hogy megalázó eszközöket alkalmazva kezelje a betegeit. A pszichiáter az ideg és/vagy elmebetegekkel foglalkozik, a pszichológus pedig a lelki sérültekkel. Csernus Imre egy csomó olyan dologban is állást foglal (hangsúlyozom szerintem) ami nem az ő szakterülete.
A másik, hogy volt Nála egy volt kolléganőm egy személyes viziten, mert borzasztóan kiborult. Vki azt ajánlotta neki, hogy menjen el Csernus doktorhoz, hátha ő segít rajta: még az a szerencse, hogy nem egyedül ment, mert lehet, hogy a Dunában kötött volna ki! Az amúgy is padló alatt lévő önbizalmát sikerült neki egy 15 perces beszélgetés során a béka segge alá (bocsi a szóhasználatért!) lenyomnia! Gyakorlatilag meg sem hallgatta, hogy pontosan mi nyomasztja, csak egyszerűen elkezdte kritizálni még a körmeit is! Arról beszélt, hogy miért nem jár szonyában, hiszen ő nőnek tartja magát és hasonlók. Elképesztő!

Nem fogok erről a témáról sokkal többet beszélni: a kolléganő egyébként megbízható, precíz hölgy, aki azóta szerencsére jobban van és egy új munkahelyen szépen megállja a helyét!Ezt nem Csernus doktor negyedóráig tartó megalázó vélemény nyilvánításának köszönheti!

Hogy miért érdekel a pszichológia? Mert eredetileg szülésznő vagyok és,mint bába a munkám egy része inkább lélekápolás volt,nem pusztán fizikai ténykedés.
Nem csak most érdekel, minidg is érdekelt, csak eddig nem engedtem teret neki itt a blogon. Mostanában úgy érzem, hogy ez a része hiányzik a munkámnak jobban. Ha másokon segítek, akkor Én is jobban vagyok...ez (is) nagyon hiányzik.

És amiért jobban tetszik Bagdy Emőke, az a belőle áradó szeretet az emberek, a szakmája, hivatása iránt. Úgy érzem, hogy Ő tiszteli az embereket, mint egyéni individumokat is.
Miért nem érzem ezt Csernusnál?

Tiszteletben tartom a véleményeteket és nagyon köszönö, hogy őszintén leírtátok! Mindegyikben van igazság...egy konzekvenciát mindenképpen levonhatok: ha olyan komoly lelki problémáim lesznek, hogy úgy itélem meg, hogy szaksegítséger lenne szükésgem, akkor biztosan Bagdy Emőkéhez mennék! :)

Szép estét! :)

Katalin írta...

én nem szívesen mennék egyikhez sem:))))

vicceltem

de B.E. kis hajcsatjai riasztanak, túlságosan infantilis benyomást kelt tőlük, és az állandó mosolygását sem értem, is ettől nem érzem a valódi árnyaltságát a mondandóinak


tényleg két (jó távoli) véglet a két szakember

Györgyi írta...

Fróni!
Sajnálom, hogy ennyire kiborultál Csernus véleményem miatt. A kolleganődet sajnálom. Szomorú, hogy így elbánt vele Csernus. Tudod az a baj, hogy elsőre meglátja a legfájdalmasabb dolgokat és azt nem a megfelelő stílusban jelzi! Az a tapasztalatom,hogy az aki tőle vár segítséget igazából tudja, hogy mire számíthat! Valamiért mégis bevállalják az emberek a terápiáját. Majd jól meglepődnek, amikor azt kapták, amit másoktól is hallottak a doktorral kapcsolatban. Valami túlélési verseny alakult ki a páciensek között. Önként és dalolva odamennek, hogy bitóba tegyék a fejüket. Végül iszonyatosan meglepődnek, azon ha bitó lesulyt. Számomra ez az egyetlen momentum az ami meglepő.
Semmi sem menti a doktort a stílusa, tapintatlansága és kegyetlensége miatt!!!
Hacsak az nem, hogy ezt várják el tőle.
Tudod az a tapasztalat, hogy sok embert ez a stílus józanít ki az álmaiból, illúzióiból,önsorsrontásából. Ettől függetlenül nem helyeslem a doki módszereit!
Van egy jó hírem. Mostanában más irányba készül pályát módosítani. Bár amilyen hamar változtatja az elképzeléseit elképzelhető, hogy ez is csak egy reklámfogás. :)

Tündéri Lonka írta...

Fróni, igazad van. Csernus túlságosan is .. bunkó. Én is a segítő szakmában dolgozok, és azt gondolom, hogy a kedvesség, türelem, és szeretet lehet az egyetlen út a másik emberhez. Ahhoz is, aki látszólag lesz.rja, amit mondasz neki. Mert nagyon mélyen mindenki arra vágyik, hogy elfogadják, szeressék.

Tetszik Csernusban az egyenessége, az őszintesége, hogy enm áltat senkit, de a stílusa.. szörnyű. És ez a könyveiből is kitűtően visszaköszön. Undorító hasonlatokat hasnzál, nem könyvhöz illőeket.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...