2012. január 5., csütörtök

Szappan mánia


Szappan mániás (is) vagyok...nem tehetek róla.
Biztos azért, mert nagyon ritkán jutok hozzá igazán finom szappanhoz. És ez nem azt jelenti, hogy drága bóóóti szappanhoz...rengetegen készítenek már otthon is csúcsszuper szappanokat, amik igazán jó minőségűek.
Finomak, krémesek, pihepuha lesz a bőrünk tőlük és nem mellékesen illatosak is! Különleges összetevők kavalkádja fogad, ha bekukkantasz egy szappankészítőhöz a neten: a csokoládétól, a fűszereken keresztül, a kecske és juhtejig...nincs határ. Mindent lehet már kapni és ki sem kell mozdulni otthonról érte.

Én mégis szeretnék egyszer beszabadulni egy szappanboltba: ahol szeretnék a végtelen választéktól és illatfelhőtől egy picit megszédülni. Ahol a kezembe vehetem a mintákat és megszaglászhatom, megérinthetem, megsimogathatom, hogy minden érzékemmel érezzem őket.
Ahol Én választhatom ki, hogy melyik selyempapírba csomagolják és melyik szalaggal kössék át...

...hát ilyen luxusra vágyom Én. :)

Mostanában nem volt igazán finom állagú, illatú és külsejű szappanom. Ezért is gondoltam, ha már a kádban nem kényeztethetem magam velük, akkor legalább virtuálisan hadd kalandozzak egy kicsit a szappanok világában...ezek ugyan nem házi készítésűek, de azért megérnek egy -egy pillantást.

Olyan szépek, szemet gyönyörködtetőek! Miért ne nézegethetnénk őket?
No és az sem mellékes, hogy mibe és hogyan csomagolják őket...hogy mibe és hogyan teszik ki a fürdőszobában...lehet ellesni az ötleteket! :)

Láttok majd finom, kecses, nőies szappanokat; monogrammos, nehezebb tömbszappanokat férfiaknak, de a megszokottól eltérő formájú, alakú szappanokat is (angyalka, tojás, szív).
Biztos vagyok benne, hogy bár az illatukat nem érezzük, a bőrünket nem simogatják, azért örömet okoz majd a látásuk is!





















Szeretitek a szappanokat vagy tusfürdő pártiak vagytok?


Örülnétek egy szép selyemszalaggal átkötött, illatos kis dobozkának, ami ilyen finomságokat rejt? :)

képek forrása

11 megjegyzés:

Zsuzsa írta...

Amióta kipróbáltam a kecsketejes háziszappant, azóta csak végszükség esetén használok tusfürdőt! Nagyon szívesen elmennék egy szappankészítő workshopra :-)

Timi írta...

Nálunk mindkettő megtalálható....:o)
A tusfürdő is, a szappan is, no meg Mammka fürdősója ♥!
Ezek a szappanok olyan gyönyörűek, nem biztos, hogy merném használni őket...:o) Szemet gyönyörködtetőek!
Köszi!

Katalin írta...

de szépek ezek a fotók, szinte érzem a finom illatukat

egyszer (régebben) EditÉVA blogján éreztem hasonlót, ő is nagy szappanszakértő (de jószó:))))

én most a mannaszappanokért élekhalok

Monika írta...

Mióta megismertem Eszter szappanjait, azóta nem használok tusfürdőt.
A levendulás fürdősóm óta pedig a gyerekeim is kezdenek leszokni a tusfürdőről hála Istennek!!!
10 éve nem gondoltam volna,hogy reneszánszát fogja élni a szappan, de nagyon örülök neki!!!!!!!

Leki-Rita írta...

Olyan nagyon gyönyörűket hoztál... és a képek hangulata is elvarázsolt Köszönöm!

Csillagos írta...

Én is nagy szappanszerető vagyok, ha meglátok egy különlegességet, igyekszem megvenni... Kedvencem a csokis szappan, tökéletes a bőrnek. Van tusfürdőm is több, de ezekből is inkább csak különlegesség. Számomra fontos ez a csipetnyi luxus kellemes illat és finom textúra.

BoGyo írta...

Évek óta csak szappant használok, azóta szinte nincs is szükségem testápolóra. Élmény ezekkel a finom illatú csodákkal fürödni! Gyönyörűek a képek!

erdoseva55 írta...

Én olyan szerencsés vagyok, hogy karácsony előtt többféle szappant is kaptam, nyertem is. Egész különlegeseket! Még süti, muffin formájú is volt köztük, teljesen természetes alapanyagúak! Egy darabig még nézegetem gyönyörködöm bennük, mert küllemre is nagyon szépek, aztán utána élvezkedem:))
Szappanpárti vagyok, ami az utóbbi időben teljesedett ki!

Zsófi írta...

Hú, hát ezek gyönyörűek.
Én nagyon régóta gyűjtöm a szappanokat. Van kerek, gömbölyű, rózsamintás, házi szappanok, Görögországból, Hollandiából, francia szappanom is van, sőt indiai.... de... tavaly megfogadtam, hogy nem gyűjtöm tovább, mert egy idő alatt megromlanak... így hát elkezdtem használni őket.
Nem bántam meg.
Nagyon jó /volt/ velük fürdeni.
Ha tehetem, veszek kecsketejes szappant, de gondoltam már készítésre is. Csak nem tudom, mi kell hozzá....
De mivel sok tusfürdőt kaptam karácsonyra, azért azt sem dobom a szemétbe:).
De a lelkem a szappan felé húz...:))

Fróni írta...

Egyszer Én is kaptam levendulás kecsketej szappant, de csak egy picurkát kipróbálásra:szuper volt!Tényleg nem kell utána testápoló, pedig nekem száraz a bőröm. Gondolkodtam már a szappankészítésben, de eddig nem volt hozzá bátorságom, hogy nekiálljak...pedig a neten fent van a receptúra....vhogy úgy érzem, hogy ez az a dolog, amit mindenképpen először egy hozzáértőtől kellene ellesni, mellé állni és együtt csinálni először.

éva írta...

Szeretem a szép szappanokat de nem használom csak dísznek,sajnálom,hogy nállunk ilyen szépségesseket mit pl. az elején látható nállunk nincs.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...