2013. január 7., hétfő

Paraván mustra

Spanyolfal, franciául paravant, [paravan]. szószerint a. m. szélellenző. összecsukható fa- v. fémállvány, vászonnal v. papírral bevonva. Európában japán befolyás alatt a XVIII. sz. óta használatos, a XIX. sz.-ban volt leginkább divatban. Célja egyes szobarészek elválasztása, hosszabb-rövidebb Időre. Kivitele lehet igen díszes és finom-munkájú, pl. lakkozott, aranyozott faré sekkel, festett selyemborítással.
 
Engedjétek meg, hogy ma egy kicsit álmodozzak....nagyon szeretnék majd egyszer a hálószobánkba egy szépséges-szép és romantikus paravánt. Nem azért mert el szeretnék bújni a férjem elől...bár valószínüleg megcsinálnám: kiváncsi lennék mit szól hozzá? Lehet, hogy még jó is lenne!? :))
 
Egyszerűen azért mert annyira tetszenek. 
Egy rég letűnt békebeli kort idéznek Nekem ezek a szépséges paravánok. 
 
Találtok azért modernebb stílust is a fotók között, de alapból a romantikus vonalat követve sorakoztattam fel a bemutatott spanyolfalakat. Még egy icurka-picurka garzonlakásba is nagyon praktikus és szép darab tud lenni:leválasztható vele egy kis intim rész. Nagy hálószobában pedig a hely hangulatát, stílusát meghatározó része lehet az enteriőrnek.

Nektek van paravánotok?


3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Vera, ezek nagyon szépek! Én is arra vágyom, már régóta, de a hálónkba nem igazán férne el... Talán, majd egyszer...

Monika írta...

Nincsen,de szeretnék.Jól eltakar dolgokat és kuckós.:)

Zsuzsa írta...

Milyen hasznos kis darab tud lenni egy ilyen paraván...felteszem a listámra :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...