2013. december 9., hétfő

Természetes bőrradírok...nem csak ajándékba! :)



Ki ne örülne egy kis kényeztető ajándéknak? De most őszintén! Na... de tényleg!? Mindannyian futunk, szaladunk, nincs idő erre se, arra se...pláne nem egy kis nyugira a kádban.

Aki olvasta a fűszeres cukrokról az összeállítást, az talán ismét talál vmi újat, vmi jó ötletet, vagy egy kellő löketet (ahogy Viki fogalmazta meg - Csókoltatlak!) :) , hogy egyáltalán nekiálljon... mert érdemes. 
Mert szép. Mert bőrbarát. Mert illatos. Mert a luxus érzetét kelti. Mert királynő lehet általa a felhasználó hölgy társunk, vagy mi magunk.

Majdnem igaz, hogy minden fűszeres cukor, amit a konyhába elkészítettél az előző bejegyzés alapján, az megállja a helyét testradírként is. Majdnem. 

Tudom, hogy a só is kiváló, sőt egy kis szódabikarbónával fürdősónak egyszerűen tökéletes, jómagam bőrradírnak jobban preferálom a cukrot.



Az alap, hogy itt kihasználjuk a cukor viszonylag durva szemcsés szerkezetét (tehát nem daráljuk meg) ill. adunk hozzá vmilyen bázis olajat és illóolajat is. Most direkt nem fogok belemenni abba, hogy mi az a bázisolaj és mi az illóolaj...sztem ezt Ti tudjátok nagyon jól. Tényleg pár receptet szeretnék csak megosztani, egy helyre tenni, hogy legyen kedvetek nekiállni és akár először egy picit magatoknak elkészíteni...mert ugye ki az, aki próba nélkül adna vmit??? Én nem az bizti!!! :) Ha "klinikailag" teszteltem magamon, akkor mehet a barátosnőmnek, addig nem!

Tehát szerezz be egy cuki kis üveget - bébiételes egyszerűen pörfekt erre a célra. Tedd kb. háromnegyedig cukorral, önts bele addig bázisolajat pl. mandula, extra szűz olívaolaj, amíg ellepi és cseppents bele pár csepp illóolajat. Kavard meg naaaaagy szakértelemmel egy tiszta kiskanállal és máris kész a bőrradír. Durván egyszerű igaz? Semmi tartósítószer, semmi színezék, semmi parabén, semmi kőolajszármazék...

Nos, hogy mire milyen olajat és milyen illót válasszunk, ebben van a nagy egyetemi tudomány! Bár aki tud olvasni és használni a netet, az is boldogulni fog vele ezt garantálom. :)

Csajok! Fantáziát elő! Kísérletezzetek! Próbálkozzatok! Hogy bejön-e vagy sem, az függ az évszaktól, a hangulattól, hogy éppen megnyugvásra vagy egy kis vérpezsdítésre vágyunk...Tehát következzék pár recept a teljesség igénye nélkül:

Levendulás nyugtató bőrradír száraz bőrre:

10 dkg cukor, mandulaolaj, 1 ek. méz, 10-15 csepp levendula illóolaj, 1 ek. morzsolt levendula virág



Érzéki testradír a végzet asszonyának:

 10 dkg barna cukor, jojobaolaj, 4-5 csepp ilan-ilang illóolaj, 6-7 csepp szantál illóolaj, 2-3 csepp gyömbér illóolaj, 1 cm-s gyömbér lereszelve (elhagyható)



A Nőnek (nagybetűvel):

10 dkg cukor, mandulaolaj, 3 csepp rózsaolaj, 4-5 csepp mandarin, 1-2 csepp vetiver (az igazi rózsaolaj naggggyon drága, de az illatélményért tudod helyettesíteni gerániummal), ha van egy kis szárított rószaszirmod, most eljött az ideje, hogy elővedd és egy picit tegyél a keverékbe!



 Frissítő, légúttisztító dddáthás időkre:

10 dkg cukor, jojobaolaj, 5 csepp teafa olaj, 5 csepp eukaliptusz illóolaj, 5-6 csepp citromfű illóolaj, 5-6 csepp kakukkfű illóolaj, pár szem menta levél apróra vágva


Nyugtató, amikor feszült vagy:

10 dkg halvány barna nádcukor, mandulaolaj, 1 ek. méz, 5-6 csepp levendula illóolaj, 5-6 csepp római kamilla illóolaj, 2-3 szantál illóolaj, 1 ek. szárított kamilla virág


Cellulitisz ellen:

10 dkg barna cukor, hidegen sajtolt extra szűz olívaolaj, 2 ek. őrölt kávé, 1 kk. őrölt fahéj, 5-6 csepp fahéj illóolaj



Nyárra (vigyázat nem közvetlen napfürdő előtt!) :

10 dkg cukor, mandulaolaj, 5-6 csepp citrom illóolaj, 5-6 csepp citromfű illóolaj, 1 nagy citrom lereszelt héjja (ha lehet bio citrom), fél citrom frissen kifacsart leve


Bízom benne, hogy tudtam adni további ajándék ötletet és magatokon is kipróbáljátok...mert higgyétek el: megérdemlitek!!!

2 megjegyzés:

Katalin írta...

waooo

Mági írta...

Nagyon jó összeállítások <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...