2011. augusztus 29., hétfő

Hideg tésztasaláta al'a Fróni


Nagyon szeretjük a hideg tésztasalátát...Áronkám egyik kedvence! Ausztriában tanultam Marcellától, mint sok más egyebet is, és most megosztom Veletek.
Szóval a hozzávalók:
lilahagyma,
paprika,
paradicsom,
kukorica,
olívabogyó,
sajt (teljesen jó a sima trappista is),
kifőtt penne vagy spirál tészta hidegen (lehet maradékból is),
olívaolaj,
só, bors,
friss bazsalikom, oregánó

Én így készítem:
A tésztát kifőzzöm a hagyományos módon: nem szoktam leöblíteni, csak lecsepegtetem és még forrón egy jó kanál teavajat dobok rá. Ettől finom is lesz és szép fényes, és persze nem ragad össze.
Ha még kívánja, akkor teszek rá olívaolajat.

A zöldségeket megmosom, majd megpróbálom egyforma nagyságúra összevágni őket.
Egy nagy tálba rakok mindent.
Összevágom a sajtot, azt is beledobom, majd jól meglocsolom olívaolajjal és egy ek. balzsamecettel.
Lehet rá citromlevet is nyomni, de Én jobban szeretem a balzsamecetet.
Jöhetnek a friss fűszerek, egy csöpp só és frissen őrölt bors.
Ha kihűlt a tészta egyszerűen összeforgatom a zöldségekkel és jól zárható dobozban a hűtőbe küldöm hűsölni. Legalább 8 órát kell, hogy együtt pihizzenek a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek.


Persze fantázia kérdése: tettem már bele friss zsenge, nyers sárgarépát és champion gombát is. Lehet fekete olajbogyót, piros kaliforniai paprikát vagy vesebabot, esetleg tonhalat is beletenni-ami van otthon. Kiváló köret hideg Stefánia vagdalthoz, ha úgy jönnek vendégek, hogy nincs sok időd előtte főzőcskézni: Ezt is és a vagdaltat is meg tudod csinálni előző nap...csak finomabb lesz!

Jó étvágyat!



2 megjegyzés:

Erdős Éva írta...

Hasonlót már én is készítettem, csak majonézzel és sok almával. Persze rengeteg változatát el lehetne készíteni. Ezt is kipróbálom, ugyis közeleg a férjem szülinapja:)
Köszönöm a receptet!:)

Agnes. írta...

Nagyon jol nez ki! Ezt en is ki fogom probalni, koszi a receptet!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...