2011. szeptember 2., péntek

Tomato, tomate, pomodoro...vagyis paradicsom


Piros, gömbölyű vagy hosszúkás, édes vagy savanykás...csodaszép paradicsomokat szüreteltem ma a kiskertemből. Habár nagyon szeretjük a paradicsom salátát, ez akkora mennyiségű, hogy muszáj, hogy eltegyem a "nyarat télire".


Miután voltak benne páran, akik némi szépséghibával rendelkeztek, ezért egy jó részét (kb. a kisebbik tállal) befőztem paradicsomlének.


Miután elég savanykásnak éreztem, ezért tettem bele egy pici cukrot, egy csöpp sót és sok-sok zellerszárat, egy jó csokor bazsalikomot és egy kisebb csokor lestyánt. Mmmmm....így már tökéletes! Passzírozható...


Na jó..nem lett ipari mennyiség (12 X 2 dl, meg egy pici amit majd behűtve este megkóstolunk, hogy tényleg jó-e?) :)
.... de így még finomabb lesz télen a hóesés közepette átmelegedni egy fííínom, forró házi paradicsomlevest szürcsölgetve!

Útra készen a száraz dunsztba...


Beköltöztek a komódba a törölközők közé, ahol legalább egy napot töltenek. Aztán majd kapnak szép kis kendőt a fejükre és mehetnek a kamrába a polcra.

A maradékból pedig holnap főzök sugo-t, amik majd nagy tejfölös dobozokba töltve a fagyasztóban fognak hűsölni fogyasztásig. És ha még mindig marad, akkor azt megesszük este egy jó kis sült szalonna mellett a Papáékkal a kertben. :)

Ti szoktatok befőzni paradicsomot?

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...