2011. november 18., péntek

Ádventi koszorúk- ilyen is, olyan is...


Kicsit formabontó "koszorúkkal" kezdek. Na nem azért, mert nem tetszenek a hagyományosak, sőt! De ezek is olyan szépek. Vagy érdekesek, vagy olyan kis guszták. :)

Az ádventről, a koszorú és a gyertyagyújtás történetéről itt olvashattok bővebben. 

Nekünk hagyományos ádventi koszorúnk lesz, tegnap vettem meg a gyertyákat és a szalagot. Az idén egy kicsit country stílusúra tervezem, piros kockás szalaggal, fahéjrúddal, szárított almakarikákkal, dióval. 
Várakozzunk közösen címmel kézműves programokat szervezek kis falunkba és a jövő héten szombaton, együtt fogjuk elkészíteni a koszorúkat egy virágkötő vigyázó tekintete mellett! :)

Ti milyen ádventi koszorút készítetek? Hagyományosat vagy modern stílusú,trendit? Egyszerű vagy csillivilli lesz? 

Egyáltalán el tudnátok képzelni a karácsony előtti csodás várakozás időszakát koszorú és gyertyagyújtás nélkül? Én nem. Bár ezek csak külsőségek és a szívünkkel kell várakozni, tudom. De azt hiszem, főleg akinek gyermeke van, az tudja, hogy ezek a rituálék mennyire meghatározóak a gyermek lelki fejlődéséhez is! Így Nálunk kihagyhatatlan az ádventi koszorú és a gyertyagyújtás, a közös ének és ima a gyertyaláng mellett.







És egy kicsit hagyományosabb forma...az elsőben az angyalka tetszik legjobban, a másodikban a csodás narancsos, csillagánizsos-diós dísz.




6 megjegyzés:

BORI írta...

Nagyon szép koszorú ötleteket tettél fel és hozzá kedves sorokat és "lelőhelyet". Én is szeretem a készülődést, minden nap valami kevéssel előbbre jutok....Második napja amikor egyedül vagyok, akkor egy titkos helyre gyűjtögetem a karácsonyi "kellékeket"....és egy délelőtti kávé mellett (mint most is), böngészem a blogokat és az ünnephez tartozó érdekességeket. Továbbra is figyelni foglak.:)

Zsuzsa írta...

Érdekes ez a gyertya-advent(i koszorú) dolog. A reformátusok eredetileg nem gyújtanak gyertyát még advent idején sem (az templomban meg végképp nem). A vegyes házasságokkal, a világ kinyílásával (globalizáció, ökumené) a kevésbé vastagnyakú kálvinisták otthonába/gyülekezetébe már beszivárgott ez a szokás. Mivel én egy vastagnyakú-ultra-ortodox kálvinista vagyok :-P nekem is csak pár éve van adventi koszorúm- a svéd nosztalgia miatt...Ezek közül a koszorúk közül tudnék választani, talán azért, mert formabontók!

Fróni írta...

Azt gondolom, hogy a gyertya lángja a fény eljövetelét jelzi..és vallási, hitbeli hovatartozástól függetlenül mindenkinek megnyugvást jelent. Hogy azt körbe-karikába, avagy önmagában asztali dísznek tesszük ki már majdnem mindegy. A lényeg a rituálé maga: hogy EGYÜTT gyújtsuk meg a szeretteinkkel, hogy együtt imádkozzunk mellette. Talán nem olyan nagy baj, ha nincs mögötte vallási meggyőződés...talán a fontos az, hogy odatereli az asztal köré a családot, nem? A célját elérte, ha ez megtörténik....

Merika írta...

Mintha a szívemből beszélnél! Nagyon jó ötleteket adtál, és a számozott gyertyák valamilyen díszítéssel most a kedvencem. Ha készítek valamit majd mutatom, de az ötleteidet köszönöm!

Katalin írta...

nagyon szépen mondtad

remélem sokan gondoljuk így:)

yanmaneee írta...

michael kors outlet
adidas tubular
jordan shoes
jordan shoes
supreme clothing
curry 6 shoes
yeezy boost 350
retro jordans
michael kors purses
air yeezy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...