2011. november 26., szombat

Varázsoljunk!


Varázsoljunk karácsonyi hangulatot a lakásba...nem kell hozzá karácsonyfa...az még ráér.
Következzen néhány ötlet, hogy hogyan tudsz apróságokkal vagy kevés hozzávaló felhasználásával karácsonyi hangulatot varázsolni az otthonod bármely pontjára...

Az első képen a kedvencem van: karácsonyi hangulatú kötény függönyként felhasználva. Nekem nagyon tetszik, szerintem vidám és ötletes. Ez mellett egy vendég sem menne el megjegyzés nélkül! :)


Vedd le a megunt képeket a falról (ha visszarakod őket újévben-meglátod megint tetszeni fognak!) :)
Tegyél a helyükre egyszerű vesszőből font koszorúkat az általad kedvelt színű szalaggal, apró, esetleg a fádra éppen nem passzoló karácsonyfa dísszel, terméssel.


Ismét egy képes ötlet: biztosan magára vonja a figyelmet az egyszerűségével.

Van egy unalmas és pici ablakbeugród? Vagy nem túl szép helyre néz? Semmi gond! Fehér rajongók figyelem: a legegyszerűbb fehér gyertyákkal is csodát lehet tenni...


Üres képkeret, némi szalag és pár karácsonyfadísz...hoppá! Kész a szuper dizájnos ablakdísz.

Ilyen pici cserépbe a mini kaktuszokon kívül úgysem fér be semmi...ha nincs kandalló párkány, akkor elég egy polcot szabaddá tenni és máris csodaszép karácsonyi díszt varázsoltál! Nem kell sem ragasztó, sem szalag...csak tedd bele a gömbdíszt az arannyal lefestett cserépbe és kész...a fantáziádra van bízva, hogy milyen színeket használsz (ezüst és társai szintén jól mutatnak).

Tavaly az ajtó feletti girlandra tettem hasonló módon, már megunt karácsonyfa díszeket. Annyira vidám és hangulatos volt a bejárat! A fenti képen látható egyszerű fenyőág is nagyon szerethető a kis díszekkel.

Végy egy használaton kívüli széket, egy szép dobozt...csomagold be és tedd a bejárati ajtóhoz az előszobába. Hát kell ennél kedvesebb látvány, amikor fáradtan hazaérsz a munkából az év végi hajszában?

Vedd ki az akasztót a gömbdíszből és kész a mini váza! Ádventi vasárnapi ebédek kiváló asztaldíszét készítetted el egy pillanat alatt!

Fenyő és tuja ág, terméssel, szalaggal...egy kis ajándékocska elrejtve az étkezőben a polcra...milyen kedves és meghitt hangulatot tudnak varázsolni az étkezőbe...

Azt hiszem abban egyetértünk, hogy a konyha az a hely, ahol karácsony előtt elég sok időt töltünk. Még akkor is, ha egyébként nem vagyunk nagy konyhatündérek vagy egyszerűen évközben nincs sok időnk főzni. Karácsonykor szeretjük meglepni a családot vmi finomsággal, akár husi akár süti legyen az. Hát nem inspiráló, ha az ablakon kinézve a konyhában is vmi szépet látunk? De nagyon ötletesek a mini örökzöldek zsákvászon szoknyában piros szalaggal...totál karácsonyi hangulat!

4 megjegyzés:

éva írta...

imádom:) ezt is feltettem a fészre:)

Zsuzsa írta...

Nekem nincs igazán kép az albérletben, vesszőm viszont vav. Köszi a tippet :-)

Levendulalány írta...

Csodaszép és megihlető válogatásaid vannak, öröm böngészni az oldaladon!

Fróni írta...

Köszi Lányok! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...