2011. július 29., péntek

11.

...  házassági évfordulónk van ma. Munka közben sokszor eszembe jutott, hogy mi is volt ezen a napon 11 évvel ezelőtt: többek között csodaszép idő és meleg! :)
Nem ilyen borongós, esős mint ma. Javában szépítkeztem; egyik oldalamon a fodrász, másikon a kozmetikus, harmadikon az Anyukám futkározott a már korábban berobogó vendégeknek a kávéval, süteménnyel. :)

Megjöttek a barátnők és titokban bevonultunk a szobámba egy kis "nyugtatót" inni. :) Bocsi, de muszáj volt. Olyan izgi volt! Aztán a helyi szokás szerint jöttek a fiús háztól is a rokonok a vőlegénnyel. Tele volt a ház, tele az udvara...mindenki izgatott és vidám volt. Egy kis szomjoltó finom szentjakabfai bor a barátnőméktől a meleg ellen és összerendezve sorainkat felvonultunk a templomba....

Csodaszép szertartás volt..... Egy kedves, gyönyörű hangú falubéli leányka pedig ezt énekelte Nekünk magyarul:


ahhhhhh...annyira szép volt!

Aztán kezdődött az 'ereszd el a hajam"! :) Felmentünk az Udvarházba, ahol már várt minket a sült libacomb, a puliszka, a házi málnaszörp....igazi falusi lagzi volt. Sváb zenével, kalapos tánccal, szó szerint hajnalig tartó mulatsággal!

Aztán vasárnap reggel irány Lillafüred. Lenyűgöző hely! A mai napig nem bántuk meg, hogy nem külföldre mentünk. Mint nászutasokat pezsgő és egy nagy tál gyümölcs várt a szobában...Kirándultunk, csónakáztunk, kisvonatoztunk, jacuzzi, masszázs, koktél, evés-ivás... A diósgyőri várban opera előadást néztünk, bejártuk Miskolcot. Szuper volt!

A reggelinél egy hárfás és egy fuvolás szolgáltatta a lágy háttérzenét! Olyanok voltunk, mint egy királylány és egy királyfi! :) Ez a gyönyörű dallam is sokszor felcsendült:


Szóval emlékezetes dolgok történtek 11 éve....csak egy kicsit nosztalgiáztam!

Kellemes hétvégét! :)

4 megjegyzés:

erdoseva55 írta...

szeretettel gratulálok Nektek, soha ne feledjétek el, milyen boldogok voltatok akkor!
Még nagyon sokszor 11-et:)

Fróni írta...

:) Köszönjük szépen! Tényleg nagyon boldogok voltunk és igyekszünk nem elfelejteni!

Monika írta...

Most jutottam ehhez a bejegyzéshez! Isten éltessen Benneteket, erőt, kitartást, szeretetet kívánok Nektek a további sok évtizedhez! ♥
Nem semmi ébresztőtök volt, egy ilyet akármikor el tudnék fogadni.:)

Fróni írta...

Köszönjük szépen kedves Mammka! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...