2012. július 9., hétfő

Napsütötte Szakácskönyv




"A konyhai munkamegosztás a következő: én hámozok, te pucolsz, bor csordul, zacskó hasad, bab rotyog, mosogató szörcsög, héj hull, liszt száll, sült tészta hasad, aroma születik, fény táncol, csokoládé olvad, pohár koccan, szósz sűrűsödik... A tészta pedig lágy halmocskákként dagad akkorára, hogy egy-egy épp elfér összezárt tenyeremben. A vacsora felé száguld velünk a föld."
Egyszerűség, életöröm, az evés és az együttlét öröme.
Ez az igazi mondanivalója a fenti legújabb szerzeményemnek! Mert bizony megvan!!! Yahoooo...tudom, hogy nem kellene ennyire örülnöm egy "szakácskönyvnek", de ez nem egy sima szakácskönyv! Ezt a küllemében is igazán igényes könyvet lapozva, az ember vidéki lányának a lelke is megfertőződik a toszkán életérzéssel.
Szinte érzem az orromban a kakukkfű illatát, a nyelvemen a balzsamecet finoman simogató édessavanyságát, a roppanó friss cukkinit a fogaim között...ahhh...mennyei boldogság még nézni is!
És ami igazán jó, hogy valóban megfőzhetőek az ételek! Igenis beszerezhetőek a hozzávalók, mert vannak elképesztően egyszerű receptek is, amik vmiért itt eddig eszünkbe sem jutottak-pedig annyira kézenfekvő, hogy a babot citrommal társítsuk nem? :)
Egy szó, mint száz: köszönöm Petrának és Zaranak a szépséges ajándékot!
ITT bele is tudtok olvasni egy picit.

2 megjegyzés:

Timi írta...

Jónak tűnik ez a szakácskönyv! :o)))
Nagyon eltalálták ezt az ajándékot...:o)

erdoseva55 írta...

Már a címe is olyan szívmelengető!:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...