2011. szeptember 26., hétfő

Vidd be a természetet...


...az otthonodba, az asztalra is!
Bizony megérkezett az ősz annak rendje s módja szerint. Olyan csípős hideg volt reggel, hogy komolyan elgondolkodtam, hogy a yukkákat be kellene már költöztetnem. Sejtelmes, hideg narancsszín fény úszott a fűzfa levelein. A petúniák is mintha összehúzták volna a leveleiket és a fű enyhén, de mintha deres lett volna. Brrrr...persze azért jól esett a friss levegő.

Minden évszaknak megvan az arca. Nekem az ősz valahogy nem az esős, nyirkos időt jelenti. Persze ez is hozzátartozik, de mégis. Az ősz Nekem a bordó, a barna, a narancssárga. A bogyók, a dió és a tök. Az ősz Nekem a sütőtök édessége, a reggeli harmat deressége, a lehulló száraz levelek zizegése. Nem vagyok költő és nem tudom olyan hitelesen visszaadni az érzést....egyszerre hideg és meleg, sötét és világos.
Szeretem az őszt.
Mint ahogy szeretem a többi évszakot is és Isten áldásának tartom, hogy olyan helyen élhetek, ahol mind a négy évszakot megélhetem. Nekem így kerek a világ...reggeli deres fűvel, lila őszirózsával, bordó falevelekkel, sült alma édes illatával.




A nyár végi, kora őszi kirándulásokon összeszedett termések most előkerülhetnek és elfoglalhatják méltó helyüket egy szép üvegvázában, vagy egy jóképű dunsztos üvegben.
Mai összeállításomban olyan ötleteket mutatok be, amelyekhez aztán tényleg nem kell különösebb kézügyesség vagy kreativitás.
Ezekhez az asztalközépre helyezhető mutatós darabokhoz tényleg nem kell különleges felszerelés...némi drót, esetleg spárga és persze a termések, levelek.
Egyszerűen vegyél egy csomó száraz pirospaprikát és tedd egy szép üvegbe, egy egyszerű vázába. Kész. 


Némi makk, egy kis gyertya...kell ennél romantikusabb őszi estén?

Spárga, kukorica csuhéstól, üveg és gyertya...semmi extra és mégis milyen szép!




Pár hajlékony kopasz gallyacska, dió vagy gesztenye, pár szépséges szép színű levél és íme:




7 megjegyzés:

BoGyo írta...

Annyira jó hangulatú képek! Köszi:)
Nálunk is kint díszelegnek már a gesztenyék:)

Katalin írta...

nagyon szeretem ezeket a színeket, gyönyörű, bátornagy, tiszta dekorációk

erdoseva55 írta...

Gyönyörű képeket hoztál!:)
Én egy nagy üvegbe rétegezve tettem gesztenyét, madárberkenyét, makkot, papsapkát, diót, csipkebogyót. Gyönyörű lett! A tetejét lekötöttem egy szép anyaggal. Persze nem olyan tartós, időnként cserélni kell, mert hamar megpenészedik, de nagyon szép őszi dísz.:)

Rózsa írta...

Bizony itt van az ősz a csodálatos színekkel.
Nagyon jó és szép ötleteket hoztál.

Carolyn írta...

This is a beautiful post!

Carolyn

éva írta...

Nagyon szép:)

Fróni írta...

Köszönöm Lányok! Thank you Carolyn! Örülök, hogy tetszett!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...