2012. május 14., hétfő

Babaváró ötletek...a függöny.


Olyan sokan várnak a rokonok, ismerősök között babát, hogy arra gondoltam, az elkövetkezendő időben Babaváró ötletek címen rendszeresen fogok közzétenni ötleteket, tippeket a babaszoba, babavárás témakörben. Már csak azért is, mert mégiscsak szakmámba vágó a téma... :)
 Bár nincs szándékomban túl mélyre belemenni szakmai dolgokba terhesség-szülés témakörben (vannak erre oldalak bőven a neten), azért ha látok vagy hallok vmi érdekeset megosztom a "nagyérdeművel". :) Alapvetően tehát maradok a lakberendezési vonalon ebben az esetben is.

 Kedves, egyszerű és bájos gyermek- ill. babaszobába való függönyöket hoztam ma.
Nemrégiben az egyik kedvenc blogomon Lili is a babaszoba berendezésével foglalkozott. Előtörtek az emlékek, hogy milyen lelkesedéssel varrtam Áronka függönyét, fejvédőjét, ágytakaróját már nagy pocakkal...alig értem el a nagy hasamtól a varrógépet! :))

Bár sok hazai babaáruházban lehet kész függönyöket vásárolni (iszonyatos pénzekért), a most bemutatott függönyök is azt mutatják, hogy nem muszáj túlbonyolítani a babaszoba ezen részét sem. Némi hímzés, egy-egy kisvirág rávarrva a függönyre, vagy a függönyrúd végére ragasztott pillangó....máris egyedivé varázsolja az ablakot. Sötétitőnek pedig megteszi egy színben harmonizáló egyszerű pöttyös vászon.

Remélem babaváró anyukák és nagymamák tudtok ötletet, inspirációt szerezni belőlük! A többiek meg szimplán gyönyörködhetnek. :)












2 megjegyzés:

Timi írta...

Ennyi gyönyörűség!!! Nagyon tetszik az első függöny...mert azt még párnának is el tudom képzelni...:o)
De a többit is :o))!

Betti írta...

Igen, az első és utolsó virágosak engem is levettek a lábamról. De a lila kis vékony szalagoson is elméláztam. Nem lilával, de ez a megoldás nagyon jól jön: a barátnőm függönyt kért névnapjára. Ez ilyen formában illik is hozzá.
Köszönöm!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...