2011. július 4., hétfő

La Voce del Silenzio - A Csend hangja



 

Sok ember fél a csendtől, a magánytól. Fél a tükörtől, amelyet a csend, a magány tart eléje. Mert az ember sohasem az, akinek társaságban látszik, akinek emberek között mutatja magát. Az ember mindig az, aki csendben, magányban... szembenéz önmagával.
Bozzay Margit



Ha az élet nagy pillanataiban olyasmit akarunk közölni, amire szavunk nincs - akkor elhallgatunk. S a lelkek e csendben oly mélységesen megértik egymást, mint egyébként soha.
Maurice Maeterlinck



Erkölcsi kötelessége az embernek, hogy vállalja a tetteit meg a szavait is, sőt, a csendjeit is, hisz a csend eljut az égbe, Isten fülébe...
Roberto Bolano



Bármennyi dolgod legyen is, mindig legyen időd, hogy csendben leülj, és elnézd, hogyan billeg a szélben a falevél.
Elizabeth Lawrence



Ha elégedetten akarunk élni, az eleganciát keressük, ne a fényűzést, és a kifinomultságot, ne a divatot; legyünk érdemesek, ne tiszteletreméltóak, és jómódúak, ne gazdagok; tanuljunk keményen, gondolkodjunk csendben, beszéljünk halkan, cselekedjünk őszintén; nyílt szívvel figyeljünk oda a csillagokra és madarakra, kisdedekre és bölcsekre; maradjunk vidámak és legyünk mindenkor bátrak.
William Ellery Channing

forrás 

3 megjegyzés:

Monika írta...

Köszönöm!
A legutolsó idézet nagyon jó nekem most!
A csend nélkül én nem bírok létezni...

Fróni írta...

Azt hiszem a csend sokkal fontosabb annál,mint amire a mai ember becsüli.Pont a ma emberének lenne a legnagyobb szüksége a csendre...

Vintage House írta...

Hi
Great pictures!!
have a lovely day
love
Sandra

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...