2011. július 7., csütörtök

Zöldüljünk...


 Zöld

A zöld a természet színe. Ez szimbolizálja fejlődést, harmóniát, szemtelenséget, és a termékenységet. Erős érzelmi összefüggés van a zöld szín és a biztonság között.

A sötétzöldet rendszerint a pénzzel társítják. A zöldnek nagyszerű nyugtató ereje van. A legpihentetőbb szín az emberi szem számára; javítja a látványt. A zöld állandóságot és állóképességet sugalmaz. Néha a zöld a tapasztalat hiányát fejezi ki, a példa kedvéért: a kezdőket gyakran zöldfülűnek szoktuk nevezni.

A címertanban a zölddel, a fejlődést és a reményt tüntethetjük fel. A zöld ellentéte a pirosnak, biztonsági eszközöknél; például ez a színe a szabad átkelésnek az úttesten. Zöldet a biztonság feltüntetésére használják, végül is gyógyszereken és orvosi termékeken láthatjuk.

A zöld közvetlenül kapcsolódik a természethez, tehát tudod használni a "zöld" termékek hirdetéséhez. A matt, sötétzöldről általában a pénzre, az anyagi világra, a bankokra és a Wall Street-re asszociálunk.

A sötétzöldről a becsvágyra, a kapzsiságra és a féltékenységre gondolunk. A zöldessárga a betegségre, a gyávaságra, a viszályra és a féltékenységre utal. A moszatzöldről az érzelmi gyógyításra és a védelemre gondolunk.

Az olivazöld a hagyományos színe a békének.














képek forrása: www.google.com és www.bhg.com

4 megjegyzés:

Thea írta...

Kedves Fróni!
Véletlenül találtam ide és tetszik amit eddig láttam!
Maradok! :-)

Vintage House írta...

hej
lovely green color:)
take care
sandra

Agnes. írta...

kedvenc szinem a zold:)

Fróni írta...

Thea: Isten hozott Nálam! Örülök Neked! :)

Dear Sandra!Thank you! :) Have a nice weekend!

Agnes: Nekem is! Azért kezdtem evvel a színnel, de majd jön a többi is.

Ölellek Benneteket! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...