2011. július 15., péntek

Kerámiák színesben, vidáman minden évszakra!


Akik olvassák rendszeresen a blogom tudják, hogy a vidéki stílus kedvelője vagyok és nagyon szeretem az igényes, kézzel készített kézműves termékeket. Legyen szó kelmékről, vásznakról, kerámiákról, kovácsoltvasról...bármiről, amiben egy mester keze nyoma és szívének szeretete bele van dolgozva.

Az őskor óta használja az ember az égetett agyagot, kerámiát. Egyre szebb és szebb darabokat alkottak elődeink és örökítették át a tudást, a titkokat, az anyag szeretetét apáról fiúra. Az egyik legcsodásabb és örökké divatos használati és dísztárgyaink a kerámia kaspók, kancsók, tálak. Csak a fantáziánk szab határt, hogy mi mindent tárolhatunk benne. Talán emlékeztek a Tihanyi Levendula Fesztiválról közzétett posztomra, ahol az utolsó képeken az egyik kedvenc kis kancsómba tettem a frissen szedett illatos levendulacsokrocskát.
Számtalan ilyen és hasonló kancsóm van, a tányérokról nem is beszélve, amelyeket majd szintén megmutatok Nektek.

Gyönyörűbbnél gyönyörűbb kerámiákat találtam az egyik kedvenc lakberendezős oldalamon, amiket most  közzéteszek, hogy Ti is hadd gyönyörködjetek bennük. Természetesen magyar kézművesek termékeiről is már alakul a poszt... :)

















 
Hát nem csodásak? Bármelyiket elfogadnám...
 
Kellemes hétvégét kívánok - ha minden összejön baracklekvár főzéssel fog telleni egy része, de ezt majd hétfőn úgyis megtudjátok! ;-)
forrás

1 megjegyzés:

Kriszta írta...

Ezek gyönyörű képek. Hétvégén ahányszor géphez ültem, mindig vissza kellet mennem keresgélni valamit a forrásként megjelölt oldalra. Köszönöm

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...