2011. június 26., vasárnap

Tihanyi Levendula Fesztivál 2011


Levendula...levendula...levendula minden mennyiségben! Tegnap sikerült lejutni a levendula fesztiválra és megnézhettük a híres tihanyi őslevendulást. Hát jó kis túra volt, erre nem készültem fel, de megérte! Csodaszép! Talán csak az csalódik egy kicsit, aki egy provance-i levendulamezőre számít. Szerintem pont az adja a báját az egésznek, hogy már nem látszik rajta a mesterkéltség...nem mű, hanem olyan mintha mindig is vadon nőtt volna a levendula. Természetesen egyszerű és szép, ahogyan együttél a mandulafákkal és a vadvirágokkal...


Útban a levendulás felé: a Belső tó mögött Tihany.


A mezők "karbantartóinak" egy része, a szürkemarhák.
A juh nyáj éppen másfelé legelészett, ezért nem tudtam lencsevégre kapni őket. Őket tavasszal egyszer beengedik a levendulásba és gyönyörűen "kigazolnak" a levendula bokrok között. Szerencsére a levendula túl aromás nekik, ezért azt nem eszik meg.

Háttérben a Balaton...gyönyörű a kilátás.



 







A mezőny egyik ifjú levendula rajongója! :)



 



Tisztára mint Provance-ban...nem? Teljesen mediterrán hangulatba estünk...levendula illat, madárcsicsergés, símogató napsütés, kabócák ciripelése, szőlő ültetvények a dimbes-dombos tájon...tökéletes!


Ez már egy magánkézben lévő, ültetett levendula tenyészet. Színes folt az őslevendulás felé a szőlő ültetvények között.


Egy kis vásárfiát? Természetesen a levendula jegyében...










És, hogy otthon se maradjunk tihanyi levendula nélkül, a kisfiam által szedett csokor méltó helyére került az étkező asztal közepére.


3 megjegyzés:

Zsófi írta...

Elhoztad nekem a két évvel ezelőtti nyarat!Köszönöm szépen! Meglátogattátok a teázót is? Gyönyörű edényeket fényképeztél!

erdoseva55 írta...

Milyen jó hogy ott lehettél, így én is részesülök belőle általad!:)
Biztos sokáig élmény marad, klasszul leírtad a látványt.
Mi meg itthon "arattuk " a levenduláimat:))
Köszi a beszámolót!:)

Fróni írta...

Sajnos a teázóba nem jutottunk el, mert Áronkám kidőlt teljesen a túrától...örülök, hogy tetszik Nektek a beszámoló. Tényleg nagyon szép volt. A héten Én is szüretelek otthon! Csodaszép a levendulám... :)
Szép napot!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...