2011. június 4., szombat

Fürdőzésre csábítok...


Szeretnék Nektek bemutatni egy nagyon szép fürdőhelyet. Tudom, hogy Magyarországon is sok fürdőhely van, de engedjétek meg, hogy most ne legyek lokálpatrióta, mivel ehhez a helyhez nagyon szép emlékek fűznek. Két évig volt szerencsém ezen az ausztriai kis településen élni és életre szóló barátságokat kötni.

Bad Fischau-Brunn Bécstől 50 km-re délre fekvő kb. 2800 fős település, amely már a római időkben is ismert fürdőhely volt. Bad Fischau-Brunn ékköve a romantikus termálfürdő történelmi területtel és új szauna- és wellnessterülettel. Itt a látogatóknak két 19 fokos állandóan cserélődő, kristálytiszta forrásvízzel rendelkező úszómedence áll a rendelkezésükre, akárcsak a pompás napozók. Az ásványi anyagok rendkívül jótékony hatással bírnak (pl.: asztma, bőrbetegségek, stresszoldás). Ez a víz valóban tiszta forrásvíz - nem tartalmaz semmilyen tisztító, fertőtlenítő vegyi anyagot, mivel természetes módon tisztul.


A víz hőmérsékletét hamar meg lehet szokni, már újszülött kortól hozzák a helyiek a kicsiket fürdőzni: ezeknek a babáknak kiváló az immunrendszerük!






A gyermekmedencék mellett, két nagy medence van egy "Herrenbecken" és egy "Damenbecken", hiszen még a múlt század elején külön fürdőztek a hölgyek az uraktól, vagyis van egy „Férfimedence“ és egy „Nőimedence“.



A vízminőség kiváló - az Alpokból érkező forrásvízről van szó. Ahogy már említettem, a medencéken folyamatosan folyik át a víz, kb. 3-4 óránként teljesen lecserélődik. A víz minőségét mi sem bizonyítja jobban, hogy még a medencéből kifolyó víz is tele van pici halacskákkal és olyan lágy és tiszta, hogy régen az asszonyok oda jártak mosni.


Itt folyik be a fürdő területére a forrásvíz. Ez tulajdonképpen a "tusoló", ahol le kell fürödni,mielőtt az ember a medencébe megy. Brrr...Nagyon hideg, de nagyon jó!


Ez az egyik gyerekmedence, innen szoktunk inni! Hihetetlenül finom íze van a víznek, egészen furcsa annak, aki a klóros csapvízhez van szokva. De még a palackos ásványvízzel sem lehet összehasonlítani.



Igyekeztem olyan képeket válogatni, melyek visszaadják azt a 19. század eleji hangulatot, amely ezen a helyen uralkodik.



Ahogyan azt Ausztriában megszokhattuk, a fürdő tiszta, rendezett, a helyiek barátságosak.
Ez a hely valóban a  pihenés és felfrissülés oázisa. Fantasztikus hely, ha lesz rá lehetőségetek ne hagyjátok ki!

További infót itt találhattok: http://www.fischauer-thermalbad.at/

1 megjegyzés:

Kósa Márta írta...

Szépséges,de azért az a 19 celsius-brrr....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...