Tegnap egy kis kerti partyra voltunk hivatalosak, amolyan félig batyus bulira. A házigazda főzött, a vendégek vitték az italt és a süteményt. Nem kellett sokat gondolkodnom, hogy mit süssek, mivel éppen levendula szezon van...
Egy régi német nyelvű újságomból tavaly már egyszer elkészítettem ezt a különleges süteményt és akkor is nagy sikere volt, ezért hamar a kiskertben teremtem és szedtem egy jó csokor levendulát! Készítsétek el Ti is ezt az igazán egyszerű, de nagyszerű süteményt!
A recept magyarul...
Hozzávalók:
175 gr szobahőmrsékletű vaj
175 gr cukor
3 tojás
175 gr liszt
2 tk sütőpor
2 ek levendulavirág
1/2 tk vanília aroma
2 ek tej
50 gr porcukor (ezt a saját készítésű levenduláscukorból daráltam)
1/2 tk víz
friss levendulavirág a díszítéshez
Elkészítése:
Egy kb. 20 cm átmérőjű kuglóf formát kizsírozunk, liszttel beszórjuk. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd a tojásokat egyenként hozzáütjük és azokkal is tovább verjük. Ezután mehet hozzá a sütőporral elkevert liszt, a levendula virágok, a vanília aroma és a tej. A kész tésztát a formába öntjük és 180 fokos sütőben kb. 1 óra alatt megsütjük.
Ha kihűlt mehet rá a díszítés: a porcukrot a kiskanál vízzel összekeverjük és egyszerűen rácsurgatjuk, majd rászórjuk a levendula virágokat.
És íme a végeredmény:
Már csak egy finom, illatos tea hiányzik igaz?
Jó étvágyat! :)
2 megjegyzés:
Hát ez valami nagyon-nagyon finom lehet!!! Alig várom, hogy kipróbáljam! Külön dicséret a rendkívül esztétikus fotókért! (Zárójelben megjegyzem, a hetedik érzékem azt súgja, hogy ezt Áronka Tanító nénije nagyon szeretheti... :-)Tudod, vannak az embernek ilyen spontán megérzései...
Bizony nagyon fincsi...igazi illatos süti! Áron tanító nénije majd meg is kóstólhatja! ;-)
Megjegyzés küldése