2011. június 13., hétfő

Lavendelkuchen - Levendula kuglóf

Tegnap egy kis kerti partyra voltunk hivatalosak, amolyan félig batyus bulira. A házigazda főzött, a vendégek vitték az italt és a süteményt. Nem kellett sokat gondolkodnom, hogy mit süssek, mivel éppen levendula szezon van...

Egy régi német nyelvű újságomból tavaly már egyszer elkészítettem ezt a különleges süteményt és akkor is nagy sikere volt, ezért hamar a kiskertben teremtem és szedtem egy jó csokor levendulát! Készítsétek el Ti is ezt az igazán egyszerű, de nagyszerű süteményt!


A recept magyarul...

Hozzávalók:
175 gr szobahőmrsékletű vaj
175 gr cukor
3 tojás
175 gr liszt
2 tk sütőpor
2 ek levendulavirág
1/2 tk vanília aroma
2 ek tej
50 gr porcukor (ezt a saját készítésű levenduláscukorból daráltam)
1/2 tk víz
friss levendulavirág a díszítéshez

Elkészítése:

Egy kb. 20 cm átmérőjű kuglóf formát kizsírozunk, liszttel beszórjuk. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd a tojásokat egyenként hozzáütjük és azokkal is tovább verjük. Ezután mehet hozzá a sütőporral elkevert liszt, a levendula virágok, a vanília aroma és a tej. A kész tésztát a formába öntjük és 180 fokos sütőben kb. 1 óra alatt megsütjük.

Ha kihűlt mehet rá a díszítés: a porcukrot a kiskanál vízzel összekeverjük és egyszerűen rácsurgatjuk, majd rászórjuk a levendula virágokat.


És íme a végeredmény:




Már csak egy finom, illatos tea hiányzik igaz?



Jó étvágyat! :) 

2 megjegyzés:

Pgabor69 írta...

Hát ez valami nagyon-nagyon finom lehet!!! Alig várom, hogy kipróbáljam! Külön dicséret a rendkívül esztétikus fotókért! (Zárójelben megjegyzem, a hetedik érzékem azt súgja, hogy ezt Áronka Tanító nénije nagyon szeretheti... :-)Tudod, vannak az embernek ilyen spontán megérzései...

Fróni írta...

Bizony nagyon fincsi...igazi illatos süti! Áron tanító nénije majd meg is kóstólhatja! ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...