2012. május 31., csütörtök

Illatos gyöngyvirágok


Megígértem, hogy hozok még keresztszemes mintákat...ma az egyik kedvenc virágom lesz a modell!

A gyöngyvirág.

A szeretet, a szerelem és a szűziesség szimbólumaként kapta a nevét a májusi gyöngyvirág (Convallaria majalis).

A gyöngyvirág árnyékos kertrészeken, üde, nyirkos talajokon érzi jól magát és szaporodik el. A természetben a tölgyesek aljnövénye, de voltaképpen nem nagyon igényes és alkalmazkodó évelő növény, amely rizómáival sűrűn behálózza a talaját. Virágai a tőkocsányán "fehér gyöngyök módjára sorakoznak" április végén-május elején, és igen kellemes illatúak. Érett bogyója élénkpiros színű és erősen mérgező. A kertben tartózkodó gyerekeket erre figyelmeztetni kell! Ritkán fordul elő a rózsaszínű (alig illatozó) változata.
Különösebb gondozást és növényvédelmet nem igényel. Hosszabb szárazság idején meghálálja a bő vízzel történő öntözést, a trágyázást és tél előtt a lombbal való betakarást. Ősszel lehet szaporítani a gyökeres növények kiemelésével és áttelepítésével.


A népi gyógyászatban régebben gutaütés és fejfájás ellen javallották, de ma is állítanak elő belőle szívgyengeség, epilepszia és érelmeszesedés elleni gyógyszerkészítményeket. Mi, a gyógyászathoz keveset értők egyszerűen tekintsük csak mérgezőnek! Levele nagyon hasonlít a medvehagyma levelére, de a két növény virága (április közepétől már virágzanak) eltérő.


Egyébként ITT rengeteg gyönyörű mintát tudtok letölteni...nem csak gyöngyvirágot!

Jó böködést és szép napot!

J

2012. május 30., szerda

A tökéletes energiaforrás



Vannak stresszesebb és vannak nyugisabb napok.
És azután egy ilyenolyanamolyan nap után van, hogy az ember lánya ki vágyik a természetbe, ha van neki, akkor a kertbe.
Mert a természet ölelő karjai nélkül nem tudnánk létezni.
Ki-ki megtalálja a neki megfelelő módot arra, hogy kapcsolatba kerüljön a természettel.
Egy biztos...még a legleglegvárosimádó is leslattyog a közeli parkba egy szép délután sétálni vagy elmegy a haverokkal piknikezni  hétvégén a közeli hegyekbe. Vagy növényekkel pakolja tele picike lakását.

Kisfiam legújabb szenvedélye a kertészkedés. Azt mondta tegnap, hogy olyan jó volt ásni a hétvégén: elásta a kisördögöt és tegnap tök jó volt az iskolában (na erről viszont a Tanító nénik nem éppen egyöntetű örömujjongással nyilatkoztak!) :))

De a lényeget mégis megfogalmazta a maga gyermeki módján: adjuk át a negatív érzéseket, ássuk el a bennünk lévő kisördögöt és öleljünk át egy fát, simogassunk meg egy virágot - vegyük át a pozitív töltéseiket, energiáikat!

Pillanatképek következnek...ötletek, tippek azoknak, akiknek van saját kis természetdarabkájuk, de legalább egy teraszuk...ötletek, tippek egy kerti vacsora terítéséhez, a kertünk még személyesebbé tételéhez, felhasználva követ, fát, friss vagy cserepes virágokat.

Tegyünk friss virágot egy vázába az asztalra, a teraszra és gyönyörködjünk benne!
Ha megtetszik egy darab göcsörtös, korhadt fadarab: vidd haza! tedd oda, ahol jó ránézni. Ha már nem érzed, hogy kellemes a pillantás rá, dobd ki. Biztosan találsz helyette egy szép követ...akkor tedd oda azt.

Meg kell ragadnunk minden pillanatot, helyzetet, anyagot, hogy közelebb kerüljünk a természethez. Hihetetlen energiák fognak felszabadulni bennünk!
Színek, formák, fények...összhangban a legősibbel, a természettel.





















2012. május 25., péntek

"Futóműszervíz"

Sajnos ritkán jutok el pedikűröshöz, ezért otthon kényeztetem a lábaim!
Ma már nem nagyon divat, de régen természetes volt, hogy Apuka/Anyuka a lábát a lavórban áztatva nézze végig a TV-ben az esti híradót, majd egy kis habköves dörzsölés után talcummal beszórja a lábait.

Amíg a fotókat gyűjtöttem a mostani bejegyzéshez, számtalan magyar és külföldi oldalt néztem meg és ezerféle tuti tippet találtam mindenféle, sokakat érintő lábproblémákra. Izzadásra, lábszagra, gombára, bőrszárazságra.
Nem Én leszek a következő aki feltalálja a spanyol viaszt, csupán néhány olyan tippet és/vagy tapasztalatot szeretnék megosztani veletek, amelyek igenis javulást hoznak a fennálló problémára, vagy egyszerűen felüdítik a testet/lelket.


Egy kis történelem:

A kozmetikumok gyártása és használata az emberiség szépség utáni ősi vágyakozásában keresendő. Kutatások támasztják alá, hogy már több mint 4000 évvel ezelőtt manikűröztek az emberek.
A körmök színe a társadalmi rangot jelölte az Ókori Kínában. Az i.e. 3000-ben élt Ming Dinasztia írásos feljegyzései alapján a királyi családtagok körmei feketére, és pirosra voltak festve. Körömfestékeik többnyire arab mézgyantából, tojásfehérjéből, zselatinból és méhviaszból álltak.

A Chou Dinasztia idején, kb. i.e. 600-ban az arany és az ezüst színek voltak hivatottak jelölni a királyi származást. Alacsonyabb rangú nőknek csak világos, vagy színtelen körömlakk viselése volt megengedhető. Magasabb rangjelzésű szín használatát halállal büntették.

I.e. 51-ben, apja halála után Kleopátra lett Egyiptom hercegnője. Feltűnő, gondosan megtervezett és szemtelenül meggyőző – ilyen volt a megjelenése, amihez hozzátartozott körmei henna-festése is.

Egy másik jegyzet szerint az ókori Egyiptom és Róma csatái idején a főparancsnok egyforma színnel festette ki a száját és a körmeit, mielőtt csatába indult.

 A mai szépségszalonok első elődjei az 1800-as években jelentek meg először.

1830-ban egy Sitts nevű európai lábdoktor megalkotta a narancsfa pálcát. Ennek a felfedezésnek a fogászat is hasznát vette. Ezt megelőzően fém eszközökkel, ollókkal és savakkal manikűröztek.

1910-ben feltalálták a körömreszelőt.


Egy kis élettan:

Lábunk sok millió baktérium természetes élőhelye. Ezek a mikroorganizmusok az izzadsággal, valamint az elhalt hámsejtekkel táplálkoznak, és melléktermékeik kellemetlen lábszagot okoznak. Emellett azonban az is előfordulhat, hogy valamilyen gombás fertőzés áll a háttérben. A lábon kb. 70 000 idegvégződés található!
Lábunk a testünk hordozója, ezért sokkal több figyelmet érdemelne, mint amennyit szánunk rá – ebben biztos vagyok!


Áztatás és illatosítás

A leghatékonyabb, ha jól kiáztatjuk a végtagjainkat. Bokáig érő, langyos-meleg vízbe tegyünk szódabikarbónát, illetve ecetet, majd ha kiázott, akkor dörzsöljük át habkővel, ezzel eltávolítva a felső bőrréteget. A szódabikarbóna savas hatásúvá teszi a bőrt, amely nem kedvez a lábszagot okozó baktériumok szaporodásának. Ha lábunk „állapota" már súlyos, akkor öntsük le ecettel, és hagyjuk magától elpárologni. Ez egyébként a lábgombát is sikeresen irtja.

vagy…A lábizzadás ellen a borsmentaolaj is hatásos ellenszer. Töltsünk meg egy lavórt hideg vízzel, egy másikat pedig mellette meleg vízzel. Mindkettőhöz adjunk néhány csepp borsmentaolajat, és öt percen át áztassuk a lábunkat mindkettőben, egymás után. A borsmenta olaja megszünteti a fájdalmat és ellazítja az izmokat, a hideg és meleg vizes váltófürdővel kiegészítve pedig hatékonyan csökkenti a lábizzadást.

vagy…Főzzünk egy liter teát diólevélből, kamillából, cserszömörcelevélből, és ha lehűlt, adjuk hozzá lábvizünkhöz. Lábgomba esetén almaecetet vagy diólevél-, tölgyfakéreg-, illetve fehérürömfőzetet öntsünk a lavórba. Ha a mosdótál aljába néhány kerek kavicsot is szórunk, és lábfürdőzés közben tapossuk, egyben talpmasszázst is végzünk, amellyel nemcsak lábunkat, hanem egész testünket is energetizálhatjuk.

vagy…Forralj két feketetea-filtert öt deciliter vízben 15 percig. Vedd ki a filtereket, majd hígítsd a teát két liter vízzel, és áztasd benne a lábadat húsz-harminc percig. Az erős fekete teában lévő csersav elpusztítja a baktériumokat, valamint a pórusok összehúzásával korlátozza az izzadást.

vagy….Keverj össze egy pohár ecetet és egy tál meleg vizet, majd adj hozzá néhány csepp kakukkfűolajat. Az olaj erős fertőtlenítő anyagokat tartalmaz, melyek elpusztítják a rossz szagot okozó baktériumokat. Ezt a műveletet ismételd egy héten át napi 15-20 percig. Arra azonban vigyázz, hogy, ha nyílt seb van a lábadon, inkább hanyagold néhány napig az áztatást.
vagy…Keverj össze két pohár keserűsót négy liter meleg vízzel egy lavórban. Naponta kétszer áztasd benne a lábadat körülbelül 15 percig. Az érösszehúzó hatású keserűsó csökkenti a kínos szagokat, és elpusztítja a baktériumokat.



Illatos gyógyír

A levendulaolaj nem pusztán jó illatú, hanem remek baktériumölő tulajdonsággal is bír. Dörzsölj néhány cseppet a lábadba, majd masszírozd be alaposan az esti lefekvés előtt, és húzz zoknit éjszakára. A szer alkalmazása előtt azonban mindenképpen próbálj ki egy cseppet egy kisebb bőrfelületen, hogy nem okoz-e irritációt.
vagy.. .Bármilyen furcsa, de a fahéj is enyhíti a lábszagot. Lehet kapni fahéjas lábbetétet is, de pótolhatjuk azzal, ha egy kevés fahéjat a cipőnkbe szórunk. Lehet kapni fahéjolajat is, ebből csepegtessünk néhány cseppet a lábbelinkbe. A fahéjnak hasonló a hatása, mint az ecetnek, azaz méregtelenítő és általános nyugtató, elpusztítja a baktériumokat, a gombaspórákat, a lábszagot pedig megszünteti. Ezenkívül hideg végtagokra az egyik legjobb ellenszer!

Poros megoldás

Szórj lábfejedre hintőport vagy lábhintőport, mielőtt cipőt vagy zoknit veszel. Ez magába szívja a nedvességet, így segít megszüntetni a kellemetlen illatokat. Ezen kívül kipróbálhatod még a szagsemlegesítő hatású szódabikarbónát is.


Krémek, kenőcsök, olajok
Számtalan féle lábkrémet, kenőcsöt lehet kapni. Mindenki másra esküszik. Jómagam is kipróbáltam már többféle kenőcsöt, olajat: válasszon ki-ki ízlése szerint. Azonban a természet patikája erre is nyújt megoldást!
Levendulás, vagy körömvirágos lábkrémet készíthetünk végtelenül egyszerűen. Disznózsírt melegítünk, majd a leszárított virágokat beledobva pár percig sütjük benne. Hagyjuk kihűlni, majd másnap visszamelegítve szűrjük át. Töltsük üvegbe és a hűtőben tárolva mindig lesz kéznél tartósítószer és adalékanyagmentes krémünk. Ez már csak azért is fontos, mert a lábunkon keresztül (is) távoznak a méreganyagok a testünkből, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy mivel kenegetjük. Visszafelé is működik a dolog: amit itt bemasszírozunk, az bizony bejut a testünkbe!
Nagyon jó az izsópos lábkrém. Az izsóp, szent füvet jelent. Rendkívül értékes antibiotikus hatása miatt az istentiszteleteken rituális tisztításra használták. Az izsóp főbb hatóanyagai az illóolaj és a cseranyagok. Ezen hatóanyagoknak köszönhetően erős baktérium- és gombaölő, valamint összehúzó tulajdonsággal rendelkezik, mely utóbbi izzadásgátló hatást is eredményez.
Rozmaring illóolaj: kiváló reumás ízületi fájdalmakra. 
Levendula illóolaj: megnyugtatja, ellazítja a fáradt lábat. 
Citrom olaj: frissít, feltölt. Erősíti a vérkeringést és enyhíti a fájdalmat. Baktériumölő. 
Rózsafa olaj: álmatlanság, feszültségoldó képessége miatt, egy esti lábfürdőhöz tökéletes
Borsmenta olaj: A borsmenta gyulladáscsökkentő, nyugtatja a bőrt és pihentető hatású.
Eukaliptusz olaj: erős aromás olaj, enyhíti a fájdalmat. Anti-vírus és baktériumölő tulajdonságú.

Lábfürdő keverék fáradt lábra: 3 csepp levendula olaj, 3 csepp rozmaring olaj, 4 csepp citrom olaj keverve 2 liter meleg vízzel. Míg a levendula csillapít, a citrom és a rozmaring,  energiával tölt fel, fokozza a vérkeringést.

Illóolajok a lábgombásodásra: 4 csepp teafa olaj, 4 csepp levendula olajat, 2 csepp szantálfa olaj, 2 liter meleg vízben. A teafa olaj jó a gomba ellen, míg a szantálfa olaj lágyítja és kisimítja a repedéseket és a sebeket a lábon.


Masszázs

Akár magunk végezzük, akár a pedikűrös a masszázs „hab a tortán”. Az igazi lazulás ideje! Testünk, lelkünk átmelegszik. Ismét energia járja át a tagjainkat, és a jó masszázs után úgy érezzük, mintha repülnénk... 
  
Kényelmesen helyezkedjünk el és ideális esetben kérjük meg a párunkat, barátnőnket a masszázsra. Ha egyedül vagyunk, akkor egyedül – ilyenkor érdemes egy kis lazító zenét berakni és máris indulhat a kényeztetés.

A masszázs gyógyító hatásairól szintén rengeteg infót találtok a neten, a test és lélek egyik legjobb gyógyítója!
Fokozza a vér- és nyirokkeringést, szabályozza a hormonok működését, a salakanyagok fokozottan távozni kényszerülnek, helyreáll az energia áramlása. Megelőzi a betegségek kialakulását, erősíti az immunrendszert, növeli a stressztűrő képességet, javul az alvás minősége, és az allergiás tünetek.

Betegség gyógyításánál beindul a szervezet öngyógyító mechanizmusa, javul a szervezet állapota. Kitűnően alkalmazható műtét utáni utókezelésnek, lerövidül a lábadozási időszak. Csillapítja a fájdalmat, oldja a görcsös állapotot, frissít. Gyakorlatilag minden betegség javításában alkalmazható (figyelembe véve a kizáró okokat).
Helyesen használva nincs káros mellékhatás. Jótékony hatását kortól függetlenül élvezhetjük, ha nem is vagyunk betegek.



Próbáljatok meg hetente egyszer egy kis időt szánni a kényeztető lábápolásra.

Muszáj lányok…ennyi jár a járókánknak!
J




2012. május 24., csütörtök

Új közös hímzés Mankával és Tulipánttal!

Ismét közös hímzést hirdetett Manka, mégpedig Tulipánttal együtt!
Csatlakozzatok!
Én már megtettem és hétvégén ki is teszem a végeredményt a blogra.

Nem bonyolult és nagyon kedves minta! Érdemes rászánni egy kis időt....élvezet készíteni! :)






2012. május 23., szerda

Boldog gondolatok

"Én szebbé varázsolnám az életet –mondta Anne álmodozva.- Tudom, hogy nincs nemesebb törekvés, mint tudást nyújtani, de én mégsem erre vágyom… inkább azt szeretném, ha a segítségemmel jobban éreznék magukat… több örömöt vagy boldog gondolatot szeretnék az életükbe lopni, amelyben nem lenne részük, ha nem születtem volna meg.”
(Anne az élet iskolájában)




Mert kell néha, hogy az ember egy jó könyvvel, vagy egy csésze kávéval/teával, ne adj Isten egy kebelbéli jó barátnővel "elbújjon" a kertben, a teraszon...és boldog gondolatokon törje a fejét!
Képzeljük el, hogy körülöttünk illatoznak a virágok, a levendula, zümmögnek a méhecskék és csodás a virágok sokszínűségének látványa....

Hakuna matata érzésem van, amikor arra gondolok, hogy egy ilyen padon vagy sarokban ücsörgök...és csak azok a bizonyos örömteli gondolatok áramolnak át a fejemen...gyertek és tartsatok Velem!



"Ha eszembe jut, hogy valami jó fog történni, szinte magasba emel a várakozás jóleső öröme, de a következő pillanatban arra térek magamhoz, hogy óriási huppanással esem a földre. De... az a repülés - amíg tart - olyan mámorító... mintha egyenesen átszállnék a naplementén! Ezért az érzésért még a puffanás sem nagy ár."

 



"Valahányszor egy megpróbáltatáson jár a fejünk, gondoljunk valami szépre, amivel ellensúlyozhatjuk."




"Szükségünk van eszményekre, és meg is kell próbálnunk azok szerint élni, még ha nem is mindig sikerül. Az élet sivárabb lenne nélkülük, míg velük nagyszerű és remek."




"A fantázia csapongása olyan, mint a lepke... mielőtt rabul ejthetnéd, tovaszáll."

 


"Az élet nem hagyja, hogy elmerüljünk a nyomorúságban. Folyton azon töri magát, hogy jól érezzük magunkat... és ez sikerül is neki, még akkor is, ha mi elszántan igyekszünk boldogtalanok és romantikusak lenni."

2012. május 20., vasárnap

PIF ajándék


Megérkezett Erikától  a PIF ajándékom!

Háááát....egyszerűen olyan gyönyörű, hogy komoly aggodalomba estem, hogy tudok egyáltalán a nyomába érni majd a saját művemmel.
Elképesztően szépek!!!

KÖSZÖNÖM SZÉPEN!!!

Sajnos a fotók nem adhatják vissza, de a fent látható kis szív az apró, szemmel alig látható kis keresztöltésekkel csodás. Még nem is láttam ilyet!



De ez még nem elég!
Kaptam még egy szépséges szép borítású naplót, amin szintén különlegesen van hímezve a virág. Erika a borítót is maga varrta, gyönyörű lila színek kombinációja.




És még mindig nincs vége: levendula illatú kézzelkészített kecsketej szappan! Ahhhh...mennyei az illata!
Sokáig nem fogom tudni tartogatni...és abban is biztos vagyok, hogy Áronkám lesz az első, aki kipróbálja! :)
Ugye milyen helyes kis zsákocskában van? Fróni kedvencével: csipke dísszel!




És még mindig nincs vége!!!
Áronkám kapott egy hatalmas tábla csokoládét és egy mini autót! Annyira örült neki!
Nagyon köszönjük! 
A tábla csoki nem érte meg a másnapot...ezért fotó sem készülhetett róla-fíííínom mandulás csoki volt! :)

Drága Erika!

Gyönyörű szépségeket készítettél! Hálásan köszönöm! Egészen elképesztő, hogy milyen egyediek ezek a kézzel és főleg SZÍVVEL készített tárgyak!

Megígérem,hogy igyekezni fogok és legalább megpróbálok vmi hasonló szépet és igényeset készíteni az Én megajándékozottjaimnak!

Szép vasárnapot!

2012. május 18., péntek

Régi/Új szerelem....

...Nekem a hímzés.
Lánykoromban sokat hímeztem, de a keresztszemezés egészen új. Nagyon szeretem csinálni!
Ültem a nappaliban és azon gondolkodtam, hogy valahol biztosan van hímzős könyvem...és tényleg! Aki keres az talál!
J
A szekrény mélyén, hátul megtaláltam őket. Még Magyar Könyvlubbos koromból az Ügyes Kezek sorozatból a Keresztszemes Kézimunkák és a Keresztszemes Szegélyek került a kezembe. Hogy mikor vettem őket ne kérdezzétek-fogalmam sincs!
Plusz, hogy még fokozzuk az élvezetet: a szomszéd nénitől kaptam egy nagyon régi Keresztszemes Hímzésminták című könyvet, ami az 1970-es években lett kiadva. Sajnos nemigen van benne magyar minta, mivel az akkori világnak megfelelően a keleti országok mintáit tartalmazza (jugoszláv, cseh, bolgár, ukrán stb.).

Ettől függetlenül vannak szép minták benne, és most az egyiket közzé is teszem. Ez egy jugoszláv asztalterítő minta. Ugye szép? Az ablakomon lévő horgolt függöny ez alapján készült. Kedves Erzsi néni tollal meg is jelölt magának részeket amikor horgolta a függönyöm, ezeket látjátok tintával a képen!
J


Az újabb kedvencek pedig, a régi magyar minták mellett, a természet csodás virágai. Ezek éppen alpesi virágok, a mezők egyszerű, de nagyszerű szépségei.


Ha rákkattintatok a képre, akkor jobban le lehet számolni a mintát!

Ha tetszik Nektek, akkor szívesen teszek közzé további mintákat akár a volt keleti országokéból, akár a könyvklubbos könyvekből.

Kellemes hétvégét, jó öltögetést!
J

2012. május 17., csütörtök

Ne fukarkodj vele!!!

Amikor kikerültem fiatalon külföldre, az egyik dolog amire rácsodálkoztam, hogy milyen sokat dícsérték a szülők a gyermekeiket, hogy milyen sokszor mondták egymásnak is az elismerés kedves szavait. Bevallom furcsa volt. Nálunk ez nem volt szokás.
Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem dícsértek meg minket, de nem olyan sokszor, mint ahogy talán kellett volna. Először azt gondoltam, hogy talán még túl sok is a gyerekek felé az állandó dícséret, de be kellett látnom, hogy nem volt az. Mindenesetre megfogadtam, hogyha Nekem gyermekem lesz, akkor nem fogok fukarkodni a dícsérettel.

Ez idáig rendben is van. De mi a helyzet a férjemmel, a családtagjaimmal, szeretteimmel, barátokkal-barátnőkkel? Vajon kifejezem az érzéseim eléggé úgy, hogy ők is érezzék a szeretetem nap, mint nap? Elégszer mondom a férjemnek, hogy szeretem, tisztelem Őt? Elégszer mondom az édesanyámnak, hogy hiányzik? Felhívom a barátnőm és bíztatom, amikor válságban van a szerelmi/lelki/bármilyen élete?

Nem. Biztosan nem.L

Most Nektek is szeretnék segítséget nyújtani ehhez egy szuper kis szószedettel, amit egy pedagógus készített a tanár társainak. Azt hiszem java részét nem csak gyermekeink dícséretére használhatjuk.

Ugye milyen jólesik, amikor megdícsér valaki Bennünket felnőttként is?
J

Olvassátok el és használjátok őket nap, mint nap... A hatás nem marad el....

Szép napot Nektek!



Száz kifejezés megerősítéshez, elismeréshez, bátorításhoz

Bámulatba ejtő vagy!
Becsüllek ezért!
Bíztam benned!
Büszke vagyok rád!
Csúcs!
De figyelmes vagy!
Egyedi felfedező vagy!
Egyedi ötlet!
Eltaláltad!
Érdekfeszítő, amit mondasz!
Értékes elképzelés!
Ez a te jó utad!
Ez az! Helyes!
Ez derék!
Ez ésszerű!
Ez figyelemre méltó!
Ez gyönyörű!
Ez hihetetlenül jó!
Ez igen!
Ez jó ötlet volt!
Ez nagyon jó!
Ez pompás!
Ez tetszik nekem!
Ez tökéletes!
Ezért tisztellek téged!
Ezt jól csináltad!
Ezt nem gondoltam! Dejó!
Ezt vártam Tőled!
Fantasztikus!
Fáradhatatlanul dolgozol!
Felnézek rád!
Felvidítottad a napomat!
Győztes vagy!
Hallatlan erős vagy!
Hiszek a tettrekészségedben!
Hiszek az erődben!
Hurrá!
Izgalmas ez a véleményed!
Jé, micsoda eredmény!
Jó a terved!
Jó munka!
Jól sikerült!
Kimagasló teljesítmény!
Kitűnő alkotás!
Kreatív tevékenység!
Lelkiismeretes vagy!
Magával ragadó, amit csinálsz!
Meglátod, sikerülni fog!
Micsoda képzelőerőd van!
Milyen találékony vagy!
Most eltaláltad!
Nagyon jól gondolod!
Nagyon okos!
Nagyszerű!
Nagyszerűen sikerült!
Nekem tetszik!
Nemes tett!
Nyerő vagy ebben!
Óriási elképzelés!
Örömöt szereztél nekem!
Ötletes!
Pompás!
Pontos vagy!
Remek, amit tettél!
Rendkívüli teljesítmény!
Ritka egyedi alkotás!
Semmi meg nem állíthat téged!
Szenzációs!
Szép munka volt!
Szép próbálkozás!
Szép, mutatós!
Szeretem a precízségedet!
Szeretetre méltó vagy!
Szívdobogtató az akaraterőd!
Szuper munka!
Szuper, amit tettél!
Támogatlak ebben!
Te csodálatos vagy!
Te egy gyöngyszem vagy!
Te egy igazi lovag vagy!
Te egy jó barát vagy!
Te egy kincs vagy!
Te élen jársz!
Te erre képes vagy!
Te fontos vagy nekem!
Te képes vagy erre!
Te megérdemelsz egy nagy ölelést!
Te nagyon okos, értelmes vagy!
Te őszintén kedves vagy!
Te páratlan vagy ebben!
Te vagy a csoda!
Te vagy a legjobb!
Te vagy a vidámság!
Tökéletes!
Tudtam, hogy megcsinálod!
Tudtam, hogy sikerül!
Tündéri vagy!
Tüneményes!
Tyű, de jó! Boldoggá tettél!
Ügyes!

Amikor rózsaszínben látjuk a világot...

 

...akkor általában nem a valóságot látjuk.
Most azonban egészen valóságos szépségeket hoztam.
Rózsaszínűeket.
Rózsásakat.
Csak úgy.
Mert ma nem kell a kis szürke agysejeteket tornáztatni...elmélkedni...filózni...csak gyönyörködni, inspirálódni....mert jár néha, hogy csak úgy gyönyörködjünk, ugye?

Szép, rózsás, napot kívánok!
J
























Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...