2012. január 31., kedd

Párna mustra


Levendulalánynál láttam hasonló párnát sk. készítve és azonnal beleszerettem! A mai bejegyzésben egy hasonlót mutatok, mert úgy látszik ez most igen trendi lett. :)

Az alábbi csodás, finom pasztell színekben pompázó párnácskák pedig egyszerűen megfogtak a szépségükkel. Tökéletesen beilleszthetők egy vidéki stílusú otthonba. Bájosak, puhák, kényelmesek (és remélhetőleg könnyen moshatók!) :)

Szép napot!





A mai bejegyzés "kakukktojásai" a szépséges, monogrammos lenvászon kéztörlők. Nem párnák, de nem bírtam otthagyni őket...azt szerettem volna, hogy Ti is lássátok őket! :)


2012. január 30., hétfő

Virágtartók, avagy tudom hányadika van, de akkor is! :))


Habár rengeteg helyem van és virágágyások is vannak, azért elképzelhetetlen a kert különböző ún. "konténeres" virág, cserepes virág nélkül. Főleg a teraszt szoktam tele rakni cserepekkel, de az idén a kert különböző részeibe is tervezem, hogy elhelyezek pár mutatósabb darabot. Ami persze nem azt jelenti, hogy a legújabb, legszebben fénylő cserepem fog a középpontba kerülni! Sőt!

Az internet tele van számtalan ötlettel, hogy mi mindenbe lehet virágot ültetni: jómagam tavaly két kiszuperált zsíros bödönbe ültettem büdöskét....nagyon vidéki volt! :)) Valószínüleg az idén nem dugom el őket annyira-bár faluhelyen lehet, hogy az idősebb nénik kissé megbotránkozva fogják nézni, hogy a zsírosbödön átavanzsálódott virágtartónak... hihi... :))

Tudom, hogy éppen betörni készül az északi sark kis hazánkba, Nekem mégis a gondolataim a tavasz és a virágok körül forognak. Például azon, hogy mit lehetne előre elvetni a mosókonyhába (köv. projekt, hogy ehhez hely is legyen!), hogy mire kitavaszodik szép, erős palántáim legyenek.

Ti szoktatok előre palántát nevelni ablakban, tejfölös pohárban? Miket?

Most pár ötlet következzék: vödör, fonott táska és fadoboz, mint virágtartó.








És egy ötlet az elrozsdásodott, kicsorbult kis kapákra: nehogy kidobjátok őket...jók lesznek karónak! Ilyen szépséget lehet ráfuttatni!


A régi, rossz kis kéziásó pedig lefestve lehet még kilincs is a kiskertbe átvezető kapun!
Csak stílusosan, nem? :)


Ide pedig lecsücsülhetünk egyet szusszanni a gyomlálás, ültetés közepette...


2012. január 27., péntek

Vintage hangulatban


Helyezd magad kényelembe, dőlj hátra és add át magad egy csodás, színes kavalkádnak!
Ódon és új találkozásának, színeknek és formáknak, kellemesnek és illatosnak....ma vintage világba invitállak!
Hogy mi is az a vintage, mik a vintage stílus főbb jellemzői, arról itt olvashatsz bővebben.

Ma nincs cél, nincs gondolkodás...csak álmodozás....

Kellemes nézelődést!



























2012. január 26., csütörtök

Nevelj fűszernövényeket! Csak ne cserépben... :)



...inkább egy kiszuperált kenyérpirítóban, konzervdobozban, üvegvázában...mert fűszereket nem csak cserépben lehet nevelni! 

Ráadásul az egyik legjobb alanyok arra, hogy kisérletezzünk velük. Hiszen a fűszernövények híresek nagy szárazság tűrő képességükről (kivéve pl.: a bazsalikom, ami "issza" a vizet!) és túl sok tápanyag sem kell nekik...akkor ontják legjobban az aromájukat, minél silányabb a földjük.

Próbálkozzatok...íme pár ötlet!

Szép napot!







2012. január 25., szerda

Színek, színek, színek...az asztalon is!


Szerencsére jönnek vissza a színek és a formák a konyhában is. Bár még mindig divat a hófehér megfelelő kiegészítőkkel, azért ha igazán trendi szeretnél lenni a konyhában is, akkor az idénre kérsz a nyuszitól egy szépséges tésztatálat nagyon-nagyon színes mintával! :) 
És persze kerámiát...mert a countryhoz kerámia dukál!

Jó étvágyat! :)














Az idén tegyél a tányér alá egy vesszőből font alátétet!

Ha nincs mintás kerámiád, akkor keverd össze a színeket és tegyél mellé mintás szalvétát!




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...